Nou ajutor umanitar pentru Republica Moldova. Peste 100.000 doze de vaccin împotriva COVID-19 vor fi trimise
Autor: Alexandru Ichim pe 05 mai, 17:03 | Social

Foto: pixabay.com

România trimite un nou lot de vaccin anti Covid-19 către Republica Moldova. 

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 5 mai, Hotărârea de Guvern pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 41 alineat (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, se arată într-un comunicat de presă. 

Prin acest act normativ se aprobă acordarea unui ajutor umanitar, cu tilul gratuit, pentru Republica Moldova în vederea gestionării pandemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 100.800 de doze vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății în cadrul Programului Național de Vaccinare și livrate de către Compania AstraZeneca.

Asigurarea transportului celor 100.800 doze în Republica Moldova se va realiza prin structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv prin Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale.

Social Vezi toate articolele
Crossuri parteneri