Nou Guvern, problemă în Constituţia României. Tăriceanu: Suntem constrânşi. E bine cum e în alte ţări
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu
Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a vorbit, în direct la România TV, despre situaţia politică actuală dar şi despre o problemă constituţională pe care a semnalat-o în ceea ce priveşte formarea unui nou Guvern.

"Nu se putea negocia înainte de moţiunea de cenzură un nou guvern şi participarea sau neparticiparea unora la formule de guvern. Aceste lucruri trebuie făcute într-o anumită succesiune. Nu se pot face nişte paşi înaintea pasului decisiv. Nu se pot face paşi hotărâtori de acest gen înaintea pasului decisiv. Ca peste tot, după căderea unui guvern, se fac negocieri pentru a se conveni în legătură cu un program politic şi în legătură cu structura Guvernului. Şi se încearcă obţinerea unei majorităţi. Singura problemă pe care vreau să o semnalez e că în Constituţia României avem acest termen extrem de strâns, de zece zile, pe care premierul desemnat îl are la dispoziţiei, din momentul desemnării oficiale, până la venirea în Parlament cu programul şi echipa guvernamentală.

În alte ţări aceste negocieri durează luni şi luni de zile şi aşa cred că e bine, cum se întâmplă în alte ţări şi nu cum e la noi, pus totul pe repede înainte, dăm viteză şi după aia constatăm că ne-am cam grăbit. Ne grăbim pentru că suntem constrânşi de Constituţie", a declarat Călin Popescu Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel