Nou-născut pus într-o pungă și abandonat într-o curte. Mama a sunat la 112
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
O mamă și-a pus nou-născutul într-o pungă și a sunat la 112, anunțând că l-a găsit în curte. Polițiștii au deschis o anchetă.

Polițiștii Secției 4 Rurală Medgidia au fost sesizați în această seară de către o femeie, prin apel 112, cu privire la faptul că aceasta ar fi găsit un nou-născut în curtea locuinței sale din comuna Castelu, județul Constanța.

”La fața locului, polițiștii au identificat persoana apelantă, o femeie de 38 de ani, precum și copilul, care se afla într-o pungă, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Conform primelor cercetări, s-a stabilit faptul că femeia în cauză este mama fetiței nou-născute, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului”, au anunțat reprezentanții IPJ Constanța. 

Polițiștii continuă cercetările pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest incident.

Bebeluș de o lună, vaccinat COVID din greșeală

Un bebeluş de o lună a fost vaccinat "din greşeală" în Turcia împotriva COVID-19, însă se simte bine de atunci, a dezvăluit joi un medic care i-a urmărit evoluţia, provocând o vie emoţie în jurul primului caz cunoscut în lume de vaccinare a unui sugar împotriva coronavirsului, relatează AFP.

"Un bebeluş de o lună a fost vaccinat din greşeală împotriva COVID-19 în iulie, în loc să primească un vaccin împotriva hepatitei", a declarat pentru AFP Zafer Kurugol, specialist în boli infecţioase de la Universitatea Egee, care continuă să monitorizeze starea copilului, scrie Agerpres.

Potrivit lui Zafer Kurugol, cadrul medical din regiunea Izmir care a administrat vaccinul a realizat imediat greşeala şi a alertat autorităţile. Transferat la Spitalul Universitar Egee, bebeluşul a fost supus mai multor teste, inclusiv monitorizarea ritmului cardiac. Plasat sub supraveghere medicală, medicii nu au constatat efecte negative după o săptămână.

"A părăsit spitalul la fel cum a sosit, perfect sănătos. (...) Nu a avut nici măcar efectele secundare pe care le observăm uneori la adulţi, precum febra. El a fost alăptat în continuare fără nicio problemă", a dat asigurări medicul Kurugol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel