Nou scandal la BES1, saci desigilaţi, voturi scoase. Av. Mihai Drăgan: Nu există proces verbal. Nu trebuia să se întâmple
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Avocatul Mihai Drăgan, reprezentantul legal al lui Dan Tudorache, a comentat noile imagini de la BES1, în care mai multe persoane desfac sacii sigilaţi cu voturi şi spune că acele activităţi nu ar fi trebuit să aibă loc. 

"Nu am nici cea mai vagă idee cine sunt cei din imagini. Am înţeles că una dintre persoane seamănă cu un domn de la aparatul acela auxiliar care ajută, personal tehnic auxiliar. Sincer să fiu, mie mi se par foarte relevante imaginile, în condiţiile în care nu există niciun proces verbal cum că s-ar fi desfăşurat astfel de activităţi la acea dată, 29 septembrie, la acea oră, respectiv activităţi de renumărare sau verificare a voturilor respective. De asemenea, operaţiunea respectivă nu pare a fi o renumărare, pentru că se caută un anumit sac, de la o anumită secţie de votare. Se caută un anumit tip de buletine de vot, pentru că la secţia de votare când se numără se sortează pe candidaţi. În mâna celui care le verifică se evidenţiază un fluturaş pe care scrie numele candidatului care a fost votat. 

Se caută, se identifică un anumit candidat, nu ştim cine, se ia la verificat calupul respectiv să se vadă dacă e votat candidatul respectiv, apoi calupul respectiv este pus pe canapea, iar sacul este sigilat fără ca voturile să fi fost introduse înapoi. Doamna de la BEC din partea PSD şi-a amintit că la secţia 141 a fost o astfel de situaţie, când la renumărare a rezultat un vot mai mic al candidatului Tudorache. Mai e de spus că aceste acţiuni se petrec fix în dimineaţa în care a fost acea intrare pe care nu a putut nimeni să o explice a membrilor USR, împreună cu dl procuror şi cineva din personalul auxiliar. În noaptea aceea, nu mai era nimeni acolo. 

Ar fi trebuit ca la o operaţiune eventuală de renumărare, ceea ce este evident că nu este, să participe măcar un reprezentant al BES1.", a declarat Mihai Drăgan la Antena 3.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel