NOUĂ stare de urgenţă. Tătaru spune când va fi momentul
Autor: Mihai Ciobanu pe 08 iul, 22:06 |  Coronavirus

Sursa: Agerpres

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a explicat care este momentul care ar putea provoca instituirea, din nou, a stării de urgenţă în România. 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat, miercuri seara, într-o intervenţie telefonică la România TV, în ce condiţii s-ar putea lua în calcul reinstituirea stării de urgenţă în România.

"Zilele consecutive cu o exacerbare a numărului de cazuri noi, cu o creştere exponenţială, sunt cele care sufocă, la un moment dat, terapia intensivă precum şi prezenţa în unităţile de primiri urgenţe. În momentul în care un sistem sanitar nu poate gestiona numărul de cazuri care este foarte mare, nelăsând posibilitatea de tratament  a acestor cazuri pentru a le putea externa şi primi, ulterior, alte cazuri, acela este un moment, într-adevăr, care poate genera o decizie care să meargă spre starea de urgenţă.

În acest moment, spitalele nu sunt pline, suntem şi într-un moment în care datorită neconcordanţelor stabilite de CCR au fost şi pacienţi care au solicitat externarea, avem şi acel protocol în care asimptomaticii pleacă în a zecea zi, cu recomandarea de izolare. Doar suprapopularea unităţilor de terapie intensivă ne-ar face să solicităm o măsură superioară. Nu e cazul în acest moment", a explicat Nelu Tătaru. 

 

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri