Noul an şcolar, problemă neluată în calcul de Guvern. Câciu: Nu prea aţi înţeles
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Adrian Câciu critică dur modul în care Guvernul se pregăteşte pentru noul an şcolar. 

"Măsura cu ancheta sociala pentru tablete este colosală. Birocrația îngroapă România. Dar, dacă tot nu ne dezbărăm de obiceiul acesta de a ne afla în treaba desi oricum nu rezolvăm problema...

De ce nu ati facut deja anchetele sociale? Le faceți după ce începe anul scolar ca să pară că se muncește sau cum?", întreabă Adrian Câciu.

Câciu: Vă asigur de acest lucru

"Accesul la învățământ trebuia asigurat pentru toti copiii pentru ca învățământul online este un sistem care este decis de stat si nu de nivelul de bunăstare al famiilor din care provin copiii iar învățământul este gratuit si obligatoriu in România.

Nu prea ati inteles insemnatatea unor termeni. Problema este alta: se numește conectivitate si daca nu o ai iei tablete degeaba. Conectivitatea asigura ca exista internet in scoli si in fiecare casa din fiecare sat. Va asigur ca 40% din tara nu este in acest context, existand zone in care conectivitatea este zero.

Etc. etc. etc. Lipsa abordare strategica si integrata. Lipsa viziune. Reparatii de context. Efect negativ", concluzionează economistul Adrian Câciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel