Urmărește emisiunea live
Noul coronavirus, adevărata problemă pentru România! Era ESENȚIAL să avem așa ceva!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Noul coronavirus se apropie să bată și la ușa României, dar țara noastră nu este pregătită să facă față unei crize.

Stocuri pentru pandemie trebuiau să existe în România în orice moment, și acum un an, și acum doi ani, și acum zece ani, oricând, a spus jurnalistul Val Vâlcu. Faptul că va exista, la un moment dat, o pandemie este un lucru cert, cum este sigur și că va fi un cutremur major pe teritoriul nostru.

Țările în care panica este mare, cu isterie multă, sunt acelea unde oamenii se vaccinează cel mai puțin, unde igiena este precară, cum ar fi România sau Italia.

În România, de-a lungul vremii, nu s-a gandit nimeni să facă o investiție într-o fabrică de măști medicale, de seringi etc. Deși n-are neapărat eficiență economică, în anul în care apare o pandemie ajută enorm o țară cu probleme

În unele țări din UE există fabrici de măști medicale pe care oamenii le folosesc acum pentru a se proteja de noul coronavirus. La Arad, de exemplu, prin 1995-1996 exista o fabrică de seringi şi ace medicale de unică folosinţă. Una dintre primele măsuri ale Guvernului CDR a fost să o lase fără comenzi. Ar fi fost ideal să avem producție națională în domeniile strategice. Într-o pandemie, să ai capacitatea ta de producție este esențial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel