Noul sezon al campionatului Belgiei va începe pe 8 august cu 18 echipe
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Campionatul de fotbal al Belgiei, ediţia 2020-2021, va începe pe 8 august cu 18 echipe, a anunţat vineri seara Liga profesionistă din această ţară, scrie AFP.

Belgia a fost una dintre primele ţări europene care a anunţat că-şi încheie competiţia internă de fotbal în luna martie, în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, campionatul a fost oprit, echipa FC Bruges fiind declarată campioană, iar Waasland-Beveren retrogradată în D2. Cu toate acestea, Waasland-Beveren nu a fost de acord cu decizia pe care a atacat-o în instanţă, în final Pro League hotărând să înceapă noul sezon cu 18 formaţii în loc de 16, inclusiv Waasland-Bevern şi două cluburi (Leuven şi Beerschot) promovate din D2.

Potrivit unui comunicat de presă al Pro League, campionatul va avea 34 de etape în sezonul regulat, fiind urmat de un play-off pentru calificarea în Liga Campionilor cu primele patru echipe din clasament şi un play-off pentru Europa League la care vor participa echipele de pe poziţiile 5-8, transmite Agerpres.

Sezonul va începe fără spectatori în tribune. "După consultarea cu lumea politică şi ţinând cont de deciziile Consiliului Naţional de Securitate, consiliul de administraţie al Pro League a luat în unanimitate această decizie pentru a asigura uniformitatea în organizarea meciurilor, a oferi claritate publicului şi societăţii şi, mai ales, pentru a garanta sănătatea tuturor celor din lumea fotbalului şi din jurul ei", a explicat Pro League într-un comunicat.

Sâmbătă seara se va disputa finala Cupei Belgiei, între FC Bruges şi Royal Antwerp. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel