Novak Djokovic și Matteo Berrettini joacă finala masculină la Grand Slam-ul de la Wimbledon
Autor: Rodica Mitu pe 09 iul, 23:08 | Tenis

Foto Pexels

Novak Djokovic și Matteo Berrettini s-au calificat în finala Grand Slam-ului de la Wimbledon.

Jucătorii de tenis Novak Djokovic (1 ATP) și Matteo Berrettini (9 ATP) s-au calificat, vineri, în finala Grand Slam-ului de la Wimbledon și se vor înfrunta pe arena central londoneză în cursul zilei de duminică, de la ora 16.00.

Sârbul Novak Djokovic va juca cea de a 7-a finală la All England Club, fiind posesorul trofeului de 5 ori și campion în exercițiu. Acesta a trecut în semifinală, fără mari probleme, de canadianul Denis Shapovalov (12 ATP) cu 7-6 (3), 7-5, 7-5, după un meci ce a durat 2 ore și 47 de minute.

În primul set, canadianul a fost în avantaj până la 5-4, cu un break avans, însă Djokovic a egalat și apoi s-a impus în tiebreak. Setul doi și trei au fost trase la indigo, sârbul realizând break-ul de fiecare dată pe final de set. Djokovic a ajuns astfel la cea de a 20-a victorie consecutivă la turneul londonez.

De cealaltă parte, italianul Matteo Berrettini (9 ATP) s-a calificat pentru prima dată în carieră într-o finală de Grand Slam, după ce a trecut în 4 seturi de polonezul Hubert Hurkacz (18 ATP), cu 6-3, 6-0, 6-7 (3), 6-4, după două ore și 39 de minute, notează Mediafax. 

Tenis Vezi toate articolele
Crossuri parteneri