Nu ai timp de sport? Lucruri simple pe care le poți face pentru mișcare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
femeie
femeie
Andreea Sava a explicat ce poți face atunci când nu ai timp de sport, dar ai nevoie de mișcare pentru a-ți menține sănătatea.

”Vă spun foarte sincer, fac parte dintre persoanele leneșe. Prefer oricând să mă uit la un film, să ies în oraș sau doar să stau la o bârfă, decât să fac mișcare. Știu că nu e "cool" să spui asta. Acum ești nașpa dacă nu povestești exaltată cât de mult îți place să transpiri și cum sportul e un drog pentru tine. Eeee, uite că pentru mine nu este. Și ca mine poate mai sunt și alții.

E foarte adevărat, însă, că mă simt foarte bine de când fac mișcare și am zis de fiecare dată că acesta este principalul meu motor de am introdus antrenamentul în rutina mea zilnică. Și, de ce să fiu ipocrită, îmi place și partea cu arătatul bine. După o vârstă, trebuie să te lupți cu gravitația. Asta e! Vreau să port cât mai mult timp rochii și pantaloni scurți fără să oripilez pe cineva și nu e suficient doar să fii slabă. Nu în viziunea mea”, a scris Andreea Sava pe blogul său.

Trucuri simple care nu necesită timp suplimentar pentru a face mișcare:

1. Dansează prin casă

Fie că îți pregătești hainele pentru a doua zi, că te îmbraci să pleci la serviciu sau pur și simplu faci ordine prin casă, pune-ți o muzică antrenantă și dansează prin casă în timp ce faci toate lucrurile astea banale.

2. Fă curat prin casă ca și cum ar fi antrenament

În timp ce faci curățenie te miști, nu? Tratează această activitate ca pe o formă de antrenament. Adică fă-o în ritm alert și concentrează-te să încordezi cât mai mulți mușchi în timp ce dai cu mopul, de exemplu. Sau poți încerca să ștergi pe jos cu laveta folosindu-te de picior. Este un exercițiu excelent pentru coapse și fesieri.

3. Întinde-te dimineața și pe parcursul zilei

Este cea mai simplă formă de inițiere în stretching și de a-ți mai dezmorți mușchii. Dacă lucrezi mult la birou, ridică-te o dată pe oră de pe scaun, mișcă-te puțin și întinde-te. De asemenea, încordează mușchii abdomenului și ai fundului de câte ori treci pe lângă oglindă. Nu înseamnă că vei face pătrățele pe abdomen și fund bombat, dar măcar își mai amintesc și mușchii cum e să stea și altfel decât flasci.

CITIȚI CONTINUAREA PE BLOG.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel