Urmărește emisiunea live
Nu se mai termină! Scenarii schimbate pentru 16 școli, restaurante închise
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Comitetul pentru Situații de Urgență Constanța a decis, marți, schimbarea scenariilor de funcționare pentru 16 școli, dintre care cinci au intrat, total sau parțial, în scenariul roșu după apariția unor cazuri Covid-19. De asemenea, restaurantele vor fi închise de miercuri în Limanu și Fântânele.

Potrivit deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, trec din scenariul 2 în scenariul 3, până în 12 octombrie, Școala Gimnazială nr. 37 Constanța, unde au fost confirmate 4 cazuri Covid-19 (trei în rândul cadrelor didactice și un elev), Liceul Teoretic Murfatlar, unde au fost confirmate 5 cazuri Covid-19 în rândul elevilor, Școala Gimnazială „Gala Galaction” Mangalia (o clasă I), unde a fost confirmat un caz Covid-19 la un elev, Liceul Teoretic „Decebal” Constanța (o clasă a IX-a), unde a fost confirmat un caz tot la un elev. Aceeași măsură se va aplica, dar până în 9 octombrie, pentru Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian (o clasă a VI-a), în urma confirmării unui caz Covid-19 la un elev.

De asemenea, CJSU a votat trecerea din scenariul 1 în scenariul 2, până în 12 octombrie, a următoarelor școli: Școala Gimnazială nr. 1 Fântânele, Grădinița cu Program Normal Fântânele, Școala Gimnazială nr. 1 Limanu, Școala Gimnazială nr. 2 2 Mai, Grădinița cu Program Normal Limanu și Grădinița cu Program Normal „Frații Grimm” 2 Mai. Măsura a fost luată ca urmare a ratei incidenței cumulate între 1-3/1.000 locuitori.

De miercuri, Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța va trece din scenariul 3 în scenariul 2, ca urmare a finalizării perioadei prin care scenariul 3 a fost aprobat în CJSU. Alte trei unități de învățământ – Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri” Constanța (grupa mare), Școala Gimnazială nr. 1 Cuza Vodă și Grădinița cu Program Normal Cuza Vodă – vor trece din scenariul 3 în scenariul 1, motivul fiind expirarea perioadei în care scenariul 3 a fost activat în CJSU.

Totodată, Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu” Constanța va trece din scenariu 2 în scenariul 1, după ce au fost asigurate condițiile de învățământ „față în față”, se arată în decizia CJSU Constanța.

De asemenea, autoritățile au stabilit închiderea, începând de miercuri, a restaurantelor și cafenelelor care funcționează în interior, dar și a sălilor de jocuri de noroc din localitățile Limanu și Fântânele. În aceste două comune sunt interzise și activitățile culturale, notează Mediafax.

Decizia a fost luată ca urmare a creșterii ratei incidenței cumulate a cazurilor Covid-19 peste indicele de 1.5/1.000 de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel