Nu te vaccinezi, rămâi fără telefon. Măsura luată de o provincie din Pakistan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Autoritățile unei provincii din Pakistan au luat o decizie radicală pentru a convinge oamenii să se vaccineze.

Un stat din Pakistan a decis să taie serviciile de telefonie mobilă oricărei persoane care refuză vaccinarea, Guvernul provincial sperând să vaccineze 420.000 de oameni pe zi, scrie Mediafax. 

Islamabad, cea mai populată provincie din Pakistan, Punjab, a decis să combată ezitarea vaccinării COVID-19 a locuitorilor prin ameninţarea cu blocarea serviciului de telefonie mobilă oricărei persoane care refuză să se vaccineze, informează CBS News.

Cum a fost luată decizia

Decizia a fost luată în urma unei şedinţe de săptămâna trecută, la iniţiativa dr. Yasmin Rashid, ministrul Sănătăţii al provinciei Islamabad.

Rashid a spus că protejarea cetăţenilor împotriva coronavirusului este principala prioritate a guvernului din Punjab şi „doar vaccinul poate pune capăt pandemiei Covid-19”.

Guvernul provincial spera să vaccineze 420.000 de oameni pe zi

În general, pakistanezii nu sunt bine informaţi cu privire la importanţa vaccinării împotriva Covid-19 şi mulţi sunt îngrijoraţi de efectele secundare experimentate de o mulţime de oameni care au fost vaccinaţi.

Amenințarea guvernului, criticată aspru

Ameninţarea guvernului Punjab de a-i penaliza pe oamenii care refuză vaccinarea a fost aspră criticată.

Oamenii care au avut obiecţii cu referire la iniţiativa dr. Yasmin Rashid se tem că aceasta ar putea, de fapt, să alimenteze neîncrederea în guvern şi în vaccinuri.

SUA vor dona 500 de milioane de doze de vaccin anticoronavirus naţiunilor sărace

Statele Unite vor dona 500 de milioane de doze de vaccin anticoronavirus la aproape 100 de naţiuni afectate grav de pandemie care au mare nevoie de asistenţă, afirmă preşedintele Joseph Biden, comparând eforturile Washingtonului cu implicarea în al II-lea Război Mondial, mai scrie Mediafax. 

Aflat în Marea Britanie, Joseph Biden a declarat că Statele Unite vor cumpăra 500 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 produs de compania Pfizer, care vor fi oferite la aproape 100 de naţiuni "aflate în nevoie urgentă".

"Este un pas major pentru intensificarea luptei globale cu pandemia. Facem acest lucru pentru a salva vieţi, pentru a pune capăt pandemiei, punct", a declarat Joseph Biden.

Aproximativ 200 de milioane de doze de vaccin vor fi donate anul acesta, începând din august, iar restul de 300 de milioane în primul semestru al anului 2022, a precizat preşedintele SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel