Numărul spitalizărilor, prăbușit din cauza COVID-19. Cezar Irimia, REVOLTAT: Trăim în FRICĂ. Avem un Minister al COVIDULUI
Autor: Doinița Manic pe 18 oct 2020 / 12:50 | Sanatate

Potrivit unui studiu, numărul spitalizărilor bolnavilor cu boli crinice a scăzut dramatic din cauza pandemiei de COVID-19. Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, a vorbit despre problemele cu care se confruntă pacienții bolnavi de cancer.

"În România circulă o glumă printre noi, pacienții cu boli cronice, nu ai voie decât de COVID să mori, în rest nu ai voie de nici o altă patologie să mori. Asistența medicală a pacienților cronici din România a scăzut dramatic. Nu avem o statistică, dar noi o simțim pe pielea noastră. Lucrurile nu merg deloc bine în România. Nu mai avem un Minister al Sănătății, avem un minister al covidului. Nu avem acces la medicație, asistența medicală de specialitate s-a înjumătățit. Dacă în cancer este cel mai mic procent privind îngrijirea pacienților cronici, înseamnă că doctorii oncologi încă au empatie pentru pacienții pe care îi tratează.

Trăim zilnic în incertitudine, în frica de a ne prezenta la doctor, sau dacă ne putem prezenta la doctor. Trăim în fiecare zi frica că sunt bani pentru testare, sau nu sunt bani pentru testare. S-a întâmplat de multe ori ca pacienții să își plătească singuri testele COVID pentru a putea sta în spital. De la Ministerul Sănătății nu am primit nici un răspuns. În continuare e tăcere totală. Domnul ministru ar trebui să rămână la minister să ia măsuri, nu să facă plimbări electorale prin țară.", a declarat Cezar Irimia în direct la România TV. 

Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri