Nume grele în sferturi la Australian Open. Serena Williams o așteaptă pe Simona Halep
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Jucătoarele de tenis Serena Williams (SUA, 11 WTA, favorită nr. 10), Naomi Osaka (Japonia, 3 WTA, favorită nr. 3) şi Su-Wei Hsieh (Taiwan, 71 WTA) s-au calificat duminică în sferturile turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Williams a trecut în trei seturi, 6-4, 2-6, 6-4, în două ore şi zece minute, de belarusa Arina Sabalenka (7 WTA, favorită nr. 7). Williams a reuşit 9 aşi pe parcursul meciului, faţă de 4 ai adversarei sale, dar a comis şi 8 duble greşeli, belarusa făcând doar 4.

Naomi Osaka a avut nevoie tot de trei seturi pentru a o învinge pe Garbine Muguruza (Spania, 14 WTA, favorită nr. 14), 4-6, 6-4, 7-5. În mai puţin de două ore, cât a durat partida, nipona a avut 11 aşi (8 pentru Muguruza) şi a comis 4 duble greşeli, faţă de doar două ale ibericei.

În fine, Su-Wei Hsieh (35 ani) a produs o mare surpriză după ce, la capătul a doar 71 de minute, a trecut de cehoaica Marketa Vondrousova (20 WTA, favorită nr. 19) în două seturi, 6-4, 6-2. Jucătoarea din Taiwan, care atinge pentru prima oară sferturile unui turneu de Mare Şlem, nu a izbutit niciun as pe parcursul întâlnirii (3 pentru Vondrousova) dar a comis doar 2 duble greşeli (faţă de 5 ale cehoaicei).

Serena Williams va fi adversara Simonei Halep (2 WTA, favorită nr. 2) în sferturi, în cazul în care jucătoarea din România va trece de poloneza Iga Swiatek, duminică, în optimi.

Hsieh şi Osaka se vor întâlni în antepenultima fază a competiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel