Numire șef INSP, condiții schimbate. Rafila: Alegătorii, păcăliți de USR PLUS. Intrăm într-o zonă care ar trebui să fie studiată de Parchet
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
Fișa de post pentru ocuparea funcţiilor de conducere de la INSP a fost schimbată. Ce spune Alexandru Rafila.

"O păcălire a alegătorilor de către cei care conduc USR PLUS"

"Din punct de vedere politic, este o neconcordanţă, o păcălire a alegătorilor de către cei care conduc USR PLUS pentru că acceptă numirile politice în fruntea unei instituţii esenţiale într-o perioadă în care România trece prin cea mai mare criză de sănătate. Acesta este un lucru pe care, în alegeri, atât domnul Barna, cât şi domnul Cioloș, l-au vehiculat foarte mult - depolitizarea instituţiilor publice - şi constatăm că exact ministrul lor face acelaşi lucru, încearcă să îşi impună o persoană în fruntea INSP, încălcând legea.

"Intrăm într-o zonă care ar trebui să fie studiată de Parchet"

Acum ajungem la partea juridică. Aici, trebuie să spunem clar că, în momentul în care organizezi un concurs bazat pe starea de alertă, în condiţiile în care INSP doreşte să organizeze corect un concurs pentru ocuparea acestui post de director general şi Ministerul Sănătăţii nu este de acord şi organizează un concurs de dosare, modificând fişa sau condiţiile de înscriere la concurs - pentru că ele sunt prevăzute foarte clar într-o Hotărâre de Guvern - şi sunt modificate în aşa fel încât să i se potriveasca consilierului personal al ministrului Sănătăţii, care nu este nici măcar medic specialist, nu are niciuna dintre condiţiile care sunt prevăzute în Hotărârea de Guvern de organizare şi funcţionare a institutului, intrăm într-o zonă care ar trebui să fie studiată de Parchet, pentru că este vorba despre trafic de influenţă şi abuz în funcţie.

"Se doreşte şi accesul la aceste baze de date"

Din punct de vedere profesional, în mod evident, INSP reprezintă, în momentul de faţă, o structură care trebuie ajutată să funcţioneze, nu oprită să funcţioneze, iar datele pe care le au, începând cu registrul naţional electronic de vaccinare şi continuând cu registrele diferitelor boli din România, nu trebuie să fie la dispoziţia unor persoane dubioase, aşa cum s-a întâmplat cu tentativa de accesare frauduloasă a Registrului Naţional Electronic de Vaccinare.

Sunt convins că, prin această schimbare, dincolo de încercarea de a aduce la ordine profesioniştii din INSP care, de multe ori au opinii contrare conducerii Ministerului Sănătăţii, se doreşte şi accesul la aceste baze de date inclusiv de către persoanele neautorizate", a spus Alexandru Rafila, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Vezi și: Numire director INSP. Gâdea: Caietul de sarcini a fost schimbat cu dedicaţie de Voiculescu și Moldovan - DOCUMENTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel