Nutriționistul Mihaela Bilic, despre înghețată, budincă, popcorn, semințe. Ce trebuie să știi
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Nutriționistul Mihaela Bilic revine cu un mesaj despre produsele crocante și nu numai.

„Consistența cremoasă face bine la creier. Zahărul, se știe, crează automat o stare de bine la nivel cerebral, calmează și liniștește, ne face să uităm de tot ce e neplăcut. Însă vine la pachet cu kilograme în plus și asta face să ne treacă rapid starea de bine. Dar mai există și alte aspecte ale mâncării, dincolo de compoziția în nutrienți, care au legătură cu buna dispoziția. Consistența e cel mai important dintre ele.

- produsele crocante gen chips-uri, sticks-uri, popcorn, biscuiți, napolitane, semințe etc. ajută la calmarea nervilor, scad stresul și anxietatea, dau o stare de liniște și relaxare

- produsele cremoase gen înghețată, sorbet, frișcă, budincă, orez cu lapte, smântână, banana bine coaptă etc. stimulează o zonă specială din creier responsabilă de starea de bine. Aceeași zonă cerebrală este activată atunci când ne îndrăgostim sau când ne bucurăm de o surpriză (de exemplu câștig la loto) Indiferent dacă sunt dulci sau sărate, produsele cremoase oferă o satisfacție suplimentară și au un beneficiu concret asupra dispoziției. În plus înghețata, frișca și deserturile pe bază de lapte nici măcar nu au multe calorii, așa că pot fi o alegere isteață pentru situațiile în care aveți nevoie de o "infuzie" de bună dispoziție", a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel