Nutriționistul Mihaela Bilic: Mazărea, plină de fibre. La ce ajută
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Farfurie
Farfurie
Nutriționistul Mihaela Bilic spune că mazărea este plină de fibre, „deci satură”, dar ajută și la menținerea echilibrului glicemic.

„E adevărat, trebuie să alternăm proteinele animale cu cele vegetale, așa că minumum de 2 ori/săpt trebuie să avem în meniu leguminoase-boabe. După ce soia a picat în dizgrație, mazărea s-a trezit instalată pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Dacă fasolea boabe trebuie fiartă în multe ape ca să nu baloneze, mazărea nu are acest inconvenient. E plină de fibre, deci satură, dar ajută și la menținerea echilibrului glicemic, adică amidonul din ea se absoarbe lent și ține de foame. Apoi are minerale din belșug și proteine vegetale, chiar dacă nu sunt de calitatea I.

Prin combinarea leguminoaselor cu cereale, acoperim tot spectrul de aminoacizi esențiali, așa că n-ar fi rău să o mâncăm cu o felie de pâine. Apoi dacă o gătim cu sos de roșii, creștem absorția fierului. Și nu în ultimul rând, dacă îi punem mărar din belșug nu mai are nevoie de sare și ajută și la ameliorarea celulitei”, a scris Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel