Nutriționistul Mihaela Bilic spulberă un mit despre banane. Efecte incredibile
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Banane
Banane
Nutriționistul Mihaela Bilic explică de ce banana este recomandată chiar și pentru persoanele care țin dietă.

„Fiind disponibile tot timpul anului, bananele sunt al doilea fruct, după citrice, ca volum de consum mondial. De ce trebuie să ne reîmprietenim cu banana, după ce am acuzat-o că îngrașă? În primul rând pentru că banana are 100 cal, adică puțin mai mult decât o felie de pâine. Apoi pentru că e alcalină și nu stimulează apetitul, cum face majoritatea fructelor.

O banană de 120g are 25g glucide, dar cu cât e mai necoaptă, cu atât conține mai mult amidon, nu zahăr. Și mai important este conținutul mare de potasiu (310mg/100g), magneziu și fier, esențiale pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular, muscular, digestiv și urinar.

Banana este fructul care conține triptofan natural, cu efect de liniștire și stare de bine la nivel central. Asocierea cu vitamina B ajută la creșterea sintezei de serotonină, dar și la conversia glucidelor în glucoză, cu stabilizarea nivelului glicemiei în sânge.

Tot banana este fructul cel mai ușor de digerat, nu dă alergii, prin urmare e opțiunea ideală în diversificarea alimentației la sugari, gustarea perfectă pentru copii și alimentul de bază pentru sportivi.

Cum trebuie să fie o banană?

Coaptă nici prea mult nici prea puțin, cu extremitățile verzi și mijlocul galben. Dar și banană necoaptă (verde) are un rol benefic în caz de diaree - amidonul pe care îl conține are efect prebiotic și restabilește echilibrul intestinal.

Concluzia? Banana e recomandată în orice situație, chiar și în post sau pentru cei care țin dietă - o banană e bună și pentru foame și pentru energie și pentru liniștire", a transmis nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel