O activitate banală, efecte miraculoase asupra sănătății inimii
Data publicării:
Autor: Georgiana Ioniță
WhatsApp
Cu toții iubim concediul. Poate să te relaxeze, să te bucure și să te ajute să descoperi culturi diferite. Oamenii de știință spun însă că vacanța este benefică și pentru sănătatea inimii tale.  

Petrecerea unei vacanțe poate reduce efectiv numărul de simptome metabolice la oameni, potrivit unui studiu publicat în revista Psychology & Health în 2019. Studiul a analizat 63 de angajați care erau eligibili pentru concediu plătit și au urmărit timpul liber pe care l-au avut pe paprcursul a 12 luni, notează Travelandleisure.

„În general, vacanțele sunt trăite ca evenimente pozitive", au scris autorii studiului. „Această experiență subiectivă pozitivă se poate traduce în beneficii pentru sănătatea fizică, având în vedere că frecvența vacanței poate proteja împotriva sindromului metabolic și a simptomelor acestuia"

Participanții la studiu au luat aproximativ cinci vacanțe folosind două săptămâni din timpul lor de concediu plătit, evaluând aceste vacanțe „pozitiv". Și cu fiecare nouă vacanță, potrivit studiului, riscul de sindrom metabolic a scăzut cu aproape un sfert.

În plus, participanții au raportat că au fost mai puțin stresați de lucruri precum îngrijirea copiilor și sarcinile financiare.

Totuși, tristul fapt rămâne că majoritatea americanilor nu își folosesc tot timpul liber. De fapt, 36% dintre americani și-au luat ultima vacanță în urmă cu mai bine de doi ani, potrivit unui studiu. Și 51 la sută dintre rezidenții americani nu au plecat în vacanță de mai mult de un an.

SUA este, de asemenea, una dintre singurele națiuni înstărite care nu garantează timpul liber, potrivit Centrului pentru Cercetări Economice și Politice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel