O aliată a lui Alexei Navalnîi a primit o sentință de serviciu în folosul comunității cu suspendare
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
O aliată a opozantului rus Alexei Navalnîi a primit o sentință cu suspendare, fiind acuzată de încălcarea unei proprietăți private și violențe. 

Lyubov Sobol, o prietenă apropiată și aliată a lui Alexei Navalnîi a primit joi o sentință de serviciu în folosul comunității cu suspendare. Aceasta este acuzată de încălcarea unei proprietăți private și violențe, informează Reuters. Sobol a încercat în decembrie 2020 să ajungă la un agent secret pe care Navalnîi reușise să îl păcălească la telefon să îi dea detaliile tentativei de crimă asupra sa cu un agent chimic nociv. 

Serviciile secrete federale au negat tentativa de crimă asupra lui Navalnîi. O comisie de investigație a descoperit că Sobol și alți complici ai săi, îmbrăcați în uniforme ale unei agenții de stat, au încercat să intre în apartamentul unei femei în vârstă din Moscova. Susținătorii lui Sobol spun că aceasta a sunat mai întâi la ușă. Apartamentul aparține unei rude a agentului implicat în complotul împotriva lui Navalnîi. 

Sentința a venit în contextul unor represiuni asupra susținătorilor lui Navalnîi, care au organizat mai multe acțiuni de protest la adresa arestării lui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel