O angajată a Direcţiei de Sănătate Publică, reţinută pentru trafic de influenţă
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
O angajată DSP Neamț a afost reținută după ce ar fi făcut trafic de influență, anunță Direcția Generală Anticorupție.

În cursul zilei de ieri, 13 octombrie 2021. procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ a dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de o persoană, angajată la Direcţia de Sănătate Publică Neamţ, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă.

În fapt, s-a reţinut că, în cursul lunii august 2020, aceasta a pretins şi primit de la o persoană suma de 300 de euro, în vederea exercitării influenţei pe lângă funcţionari publici, în scopul scoaterii la concurs a unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ.

Ce bani a primit angajata



Totodată, în cursul lunii septembrie 2020, a pretins suma de 4.000 de euro, de la aceeaşi persoană, din care a primit 3.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa pe lângă membrii comisiei de concurs în scopul ocupării unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ.

În cauză, poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ au desfăşurat activităţi procedurale în baza ordonanţelor de delegare emise de către procuror.

Persoană trimisă în judecată, după ce a încercat să mituiască un polițist cu 10.000 de lei

Tribunalul Prahova și polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Prahova, a fost dispusă trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, în vârstă de 41 de ani, din județul Prahova, persoană fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 31.12.2020, inculpatul a fost identificat de către un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova – Postul de Poliție Iordăcheanu, conducând autoturismul proprietate personală, fără a fi înmatriculat. Totodată, fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat faptul că, inculpatul, avea o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, în timp ce se afla, în incinta unității spitalicești pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, inculpatul a promis remiterea sumei de 1.000 de lei către agentul de poliție, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, respectiv omisiunea întocmirii documentelor de constatare a infracțiunilor la regimul rutier, conform prevederilor legale.

În urma refuzului agentului de poliție de a accepta suma de bani, inculpatul a revenit cu o nouă propunere, respectiv remiterea sumei de 10.000 de lei în același scop. Imediat, polițistul a denunțat fapta iar cercetările pentru întocmirea probatoriului au fost efectuate de polițiștii anticorupție ai D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel