O călătorie cu autocarul în Europa: unde şi cum? (P)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
călătorie
călătorie
Soare mediteranean, sat fermecător tradițional sau junglă urbană - care este destinaţia dorită? Pentru cei care doresc să descopere noi orizonturi, cu un buget redus, autocarul este de departe cea mai bună opțiune.    

Confortabil, rapid și economic, acest mijloc de transport persoane atrage tot mai mulți călători din România și din întreaga Europa. 

O călătorie în Europa cu autocarul este cea mai bună modalitate de a experimenta toate minunile pe care le are acest fascinant continent. Cei interesaţi trebuie mai întâi să aleagă destinaţia, iar de restul se va ocupa firma de transport, care va face din această călătorie una legendară. 

Călătorie cu autocarul în Franța

Pentru cei care au ales Franța ca destinaţie - veştile sunt bune – este plină de locuri interesante de explorat. Pentru o evadare urbană, turiştii pot alege oraşe precum Paris sau Lyon. Pentru a explora sate cu farmec pitoresc, se recomandă în special Aix-en-Provence sau Normandia. În cele din urmă, dacă se preferă o vacanță pe malul Mării Mediterane, turiştii pot merge la Nisa sau Marsilia. Pentru călătorii precum Paris - Nantes  sau Nisa - Marsilia, există transportatori de încredere care îi vor duce pe turişti la destinație. 

Călătorie cu autocarul în Germania

Puține țări se pot lăuda că au experimentat transformările pe care le-a suferit Germania în ultimii ani. Astăzi, atrage tinerii europeni pentru diversitatea culturală, dinamismul și numeroasele sale startup-uri. Cu cluburile sale de noapte legendare, Berlinul este, de asemenea, centrul scenei muzicale alternative din Europa. Pentru a profita la maximum de vacanța în Germania, cei interesaţi îşi pot rezerva biletul la operatorul de transport. Se vor putea efectua curse regulate către Germania, nu doar în timpul săptămânii, ci şi în weekend. Fie că este vorba de Alpi, Bavaria, Pădurea Neagră sau Saxonia, aceste regiuni sunt mai puțin îndepărtate decât s-ar putea crede!

Rezervările se pot face online sau telefonic?

Companiile în domeniu oferă clienţilor șansa de a rezerva biletul de care au nevoie, dus sau dus-întors, atât telefonic, cât și prin e-mail. 

Ce acte sunt necesare?

Deși multe frontiere sunt deschise în spațiul Schengen, se recomandă ca pasagerii să călătorească întotdeauna cu pașaportul, deoarece unele țări pot efectua controale la frontieră. Aceste opriri nu durează mult, de aceea nu se va adăuga prea mult timp călătoriei.

Care este cantitatea de bagaj admisă?

Cei care călătoresc cu autocarul, au dreptul la mai multe bagaje decât cu avionul. În general, au dreptul la 1 până la 2 genţi de bagaj înregistrat, în plus față de o bucată de bagaj de mână care se poate lua la bord. De asemenea, unele firme includ în preţul biletului şi 50 kilograme de bagaj. Cu toate acestea, fiecare companie are propria politică cu privire la bagaje, biciclete sau animale. Așa că înainte de a pleca, turiştii trebuie să verifice, consultând site-ul firmei de transport pe acest subiect.

Care este programul de retur spre România?

Pasagerii pot reveni în România într-una din următoarele zile: marți, joi, sâmbătă, duminică. Se vor efectua curse regulate, chiar și în weekend. 

Aşadar, dacă pasagerii nu doresc călătoria cu avionul, fie de teama zborului sau pur şi simplu preferă un mijloc de transport mai accesibil şi care oferă un număr mai mare de curse, atunci autocarul ar putea fi cea mai bună alegere pentru ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel