O companie care vindea "haine anti COVID-19", amendă uriaşă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
O companie din Australia pretindea că vinde haine din material anti COVID-19, pentru care a primit o amendă de 2,6 milioane de lire. 

O companie de haine sport a fost amendată cu 2,6 milioane de lire, după ce ar fi pretins că articolele vestimentare pot elimina și pot reduce răspândirea virusului SARS-CoV-2, scrie BBC

Creatoarea Lorna Jane spunea că produsele comercializate de compania ei folosesc o „tehnologie de ultimă oră”, numită LJ Shield, care ar fi trebuit să oprească „transferul oricărui fel de patogeni”. Într-o motivare dată de instanță, judecătorul a explicat că pretențiile firmei erau „abuzive, acaparatoare și potențial periculoase”. Jane a acceptat sentința dată. 

Înșelați de furnizorul de materiale

Compania a pretins în instanță că ar fi fost înșelată de furnizorul de materiale. 

„Un furnizor de încredere ne-a vândut un produs care nu a performant cum ni s-a promis. Ne-au făcut să credeam că tehnologia din spatele LJ Shield a mai fost vândută către alte firme din Australia, SUA, China și Taiwan și ne-a mai convins că materialul era anti bacterian și anti viral. Am considerat că le ofeream clienților un beneficiu”, a explicat CEO-ul companiei Lorna Jane, Bill Clarkson. 

Acțiunea în instanță a fost deschisă de Consiliul Concurenței din Australia, după ce Lorna Jane și-a marketat în mod eronat produsele în timpul pandemiei, începând din iulie 2020. Instanța a scos în evidență faptul că Lorna Jane pretindea că are dovezi științifice care să îi susțină pretinsele tehnologii textile. 

Amendă pentru campanie înșelătoare

Amenda a fost emisă pentru că Lorna Jane „a avut reprezentări false și înșelătoare către consumatori și a afișat un comportament care a indus în eroare publicul”, mai este precizat în motivare. 

Măști „de firmă”, comercializate de Brigitte Pastramă

Joi, 22 iulie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2 au percheziţionat joi locuinţa soţilor Brigitte şi Florin Pastramă, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrafacerea unei mărci şi punerea în circulaţie de produse contrafăcute, potrivit Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, Brigitte şi Florin Pastramă au calitatea de suspecţi în dosar, fiind acuzaţi că ar fi vândut ilegal măşti de protecţie contrafăcute.

Cei doi au fost ridicaţi cu mandat din locuinţă şi duşi la audieri la sediul Poliţiei Sectorului 2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel