O femeie cu piciorul fracturat, internată într-un spital din Botoşani, a sunat la 112 pentru a fi dusă la toaletă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O femeie cu piciorul fracturat, internată într-un spital din Botoşani, a sunat la 112 pentru a fi dusă la toaletă / Foto: Pixabay
O femeie cu piciorul fracturat, internată într-un spital din Botoşani, a sunat la 112 pentru a fi dusă la toaletă / Foto: Pixabay
O femeie cu piciorul fracturat, internată într-un spital din Botoşani, a sunat la 112 ca să fie dusă la toaletă.

O femeie în vârstă de 79 de ani, internată într-o zonă tampon din Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, a sunat la 112 pentru a fi dusă la toaletă, scrie Monitorul de Botoșani. Se pare că pacienta ar fi apelat întâi la ajutorul medicilor, dar aceștia ar fi ignorat-o. Pentru că nu se putea deplasa singură din cauza unei fracturi grave de femur, a apelat numărul de urgenţă pentru a fi ajutată să meargă la toaletă. Ea aştepta rezultatul testului COVID într-un salon de pe o secţie tampon, pentru a se putea interna. Pacienta a povestit că a chemat în repetate rânduri personalul de pe secţie, însă nimeni nu a băgat-o în seamă.

„Femeia a apelat serviciul 112 şi a precizat că ar avea piciorul luxat şi nu se ocupă nimeni de ea. A spus că era internată singură într-un salon, nu se poate deplasa şi dorea să meargă la toaletă, iar nimeni nu o băga în seamă.”, a declarat un dispecer din cadrul serviciului de urgenţă.

Ulterior, cadrele medicale de pe secţie au fost contactate de angajaţii serviciului de urgenţă, iar femeia a primit ajutor.

Ce spun reprezentanții spitalului

,,Pacienta s-a prezentat în Urgenţe la ora 02.22, cu o fractură complexă la nivelul femurului, care necesita internarea pe secţia de ortopedie şi operaţie. Potrivit protocoalelor, peste 20 de minute aceasta a fost investigată în urgenţă, unde i s-au făcut radiografii şi i s-au luat analize specifice. I-au fost administrate o serie de calmante, din cauza durerilor pe care le avea de la fractură. Peste o oră de la prezentare, la 03.24, aceasta a fost evaluată din nou şi i-a fost făcut şi testul Covid, pentru că era nevoie de internare. La ora 06.17 femeia a fost internată pe secţia ORL, care este o secţie tampon, pentru cazurile care necesită internare, până la sosirea rezultatului testului Covid.", a precizat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani.

După câteva ore, femeii i-a venit şi rezultatul testului COVID-19. Rezultatul a fost negativ, astfel că aceasta a fost transferată pe secţia de ortopedie, pentru a fi operată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel