O femeie din Botoșani, bolnavă de COVID-19, a fost operată după ce a suferit o RUPTURĂ MUSCULARĂ din cauza TUSEI
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O femeie din Botoșani, bolnavă de COVID-19, a fost operată după ce a suferit o RUPTURĂ MUSCULARĂ din cauza TUSEI / Foto: Pixabay
O femeie din Botoșani, bolnavă de COVID-19, a fost operată după ce a suferit o RUPTURĂ MUSCULARĂ din cauza TUSEI / Foto: Pixabay
O pacientă COVID din Botoșani a fost operată după ce a suferit o ruptură musculară din cauza tusei.

O femeie cu COVID-19, internată la Spitalul Județean Botoșani, a fost operată după ce a suferit o ruptură musculară din cauza tusei foarte puternice, scrie Monitorul de Botoșani.

Pacienta era internată la Spitalul de Recuperare, iar din cauza tusei foarte puternice a ajuns să acuze dureri mari la nivelul stomacului, care a început să se umfle și să se întărească. Potrivit medicului primar Iulin Preda, șeful secției de chirurgie din Spitalul Județean Botoșani, medicii de la recuperare au solicitat un consult chirurgical, iar în urma acestuia s-a descoperit că femeia a suferit o ruptură musculară.

„Pacienta a făcut o ruptură de perete muscular din peretele abdominal extern ca urmare a eforturilor cauzate de tuse”, a declarat medicul.

Femeia a fost operată şi este internată în afara oricărui pericol, pe o altă secţie COVID, acolo unde va putea fi supravegheată şi chirurgical.

O adolescentă din Botoșani a ajuns la spital cu ruptură de esofag, după ce a vrut să bea must

O adolescentă de 17 ani din Botoșani a ajuns la spital cu ruptură de esofag, după ce a vrut să bea must. Se pare că din cauza presiunii create în urma fermentării, când fata a desfăcut dopul sticlei cu must, lichidul a ieşit cu o presiune foarte mare, iar jetul i-a provocat leziuni la nivelul gâtului. Fata a fost dusă de urgență la spital, iar medicii au decis transferul său la Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași.

"Pacienta a suferit o ruptură de esofag, cu pneumomediastin. A fost stabilizată, ulterior fiind transportată la Iaşi, sub supraveghere medicală, pentru tratament într-o clinică de specialitate.", a precizat medicul Eduard Gurău, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Pneumomediastinul reprezintă o infiltraţie de aer în ţesuturile mediastinului ca urmare a unei rupturi a alveolelor pulmonare. Un pneumomediastin se manifestă printr-o durere toracică centrală și jenă respiratorie, precum și printr-un emfizem subcutanat la baza gâtului (trecerea aerului în țesuturile subcutanate), dând o senzație de trosnet la palpare. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel