O femeie din Italia s-a trezit după ce a stat 10 luni în comă. Făcuse infarct în timpul sarcinii
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 10 iun, 17:18 | Internațional

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

O italiancă s-a trezit din comă după 10 luni, spune presa locală.

Conform BBC, italianca Cristina Rosi, de 37 de ani, a suferit un atac de cord când era însărcinată în șapte luni, în luna iulie a anului trecut. Fiica sa, Caterina, s-a născut după o cezariană de urgență, însă mama a rămas în comă și s-a suspectat că a suferit daune cerebrale.

După 10 luni de așteptare, femeia din Italia s-a trezit și a spus și primul său cuvânt, „mama”, a transmis soțul ei. „Nu ne așteptam să se trezească, a fost o adevărată bucurie după atât de multă suferință”, a spus Gabriele Succi pentru ziarul La Nazione. Femeia fusese transferată la o clinică din Austria, în aprilie, pentru a fi tratată în drumul spre recuperare. Atât soțul, cât și mama sau au fost alături de ea când a început să vorbească.                    

Italian woman wakes up after 10 months in coma - https://t.co/jifcmZkXLECristina Rosi, 37, was seven months pregnant when she suffered a heart attack in July last year.BBC NewsNewsATW

— Eric Thompson (@isearch247) June 10, 2021

Tratamentul a fost plătit de persoanele care au vrut să o ajute pe femeie. În total s-au strâns peste 170.000 euro

Tratamentul femeii din Austria a fost plătit de donatorii care au vrut să ajute prin intermediul unei pagini online, iar familia a primit peste 170.000 de euro pentru recuperările ulterioare, inclusiv sesiunile de psihoterapie pentru a trece peste traumă.

„Cristina abia este de recunoscut acum”, a mai spus soțul său, Succi, într-un interviu cu site-ul Arezzo Notizie. „Este mai relaxată, i-au scos traheotomia și îi bagă medicamente în corp, printr-o pompă, care ar trebui să o îndrume către un progres fizic”, a adăugat bărbatul. Din fericire, fiica lor a supraviețuit situației dramatice, chiar dacă a petrecut multiple luni în spital din cauza lipsei de oxigen din timpul nașterii.                                                  

Cristina Rosi si risveglia dopo undici mesi di coma: la sua prima parola è "mamma" https://t.co/FTF77X7v46 da @Today_it pic.twitter.com/xFcYLURrZu

— Roma Today (@romatoday) June 9, 2021

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri