O femeie s-a dat drept reporter Realitatea Plus când filma un spital. A făcut fake news: "Nimeni! Corturile de triaj de acolo sunt goale"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O femeie s-a dat drept reporter Realitatea PLUS când filma un spital. "Nimeni! Corturile de triaj de acolo sunt goale" / Foto: Pixabay
O femeie s-a dat drept reporter Realitatea PLUS când filma un spital. "Nimeni! Corturile de triaj de acolo sunt goale" / Foto: Pixabay
O femeie s-a dat drept reporter Realitatea Plus atunci când filma un spital despre care spunea că este gol.

Deși suntem în plin val patru, iar spitalele sunt copleșite de numărul mare de pacienți COVID, unii continuă să răspândească știri false și să încerce să îi convingă pe ceilalți că ceea ce se vede la TV nu este adevărat. O femeie s-a dat chiar drept reporter Realitatea PLUS în încercarea sa de a fi credibilă. Aceasta s-a filmat în fața spitalului modular din Piatra Neamț  afirmând că acesta este gol și că acolo nu există pacienți COVID, așa cum afirmă autoritățile. Postul de Televiziune Realitatea PLUS a anunțat că se delimitează de informațiile false apărute și distribuite pe paginile de socializare. 

"Nimeni! Corturile de triaj de acolo sunt goale"

Femeia a oferit informații eronate și a spus că în unitate nu sunt pacienți, lucru contrazis de situația reală din spital. La un moment dat, aceasta a fost abordată de un bărbat, posibil un paznic, care a întrebat-o ce caută acolo. Aceasta i-a spus că este reporter Realitatea Plus. Atunci când a fost pusă să arate o legitimație de presă care să confirme cele spuse, femeia a spus că nu are niciun document la ea. Vedeți mai jos dialogul dintre cei doi.

„-Bună ziua!
- Bună ziua!
- Pentru cine filmați?
- Pentru mine.
- Pentru dumneavoastră? Reprezentați vreun ziar, vreo televiziune, ceva?
- Da! Realitatea, da. 
- Îmi puteți da un document, vă rog?
- Nu pot să vă dau.
- De ce?
- Pentru că nu-l am la mine”.

Ulterior, femeia continuă să se filmeze live pe facebook în timp ce se plimbă în jurul spitalului modular.

„Spitalul modular numărul 2 Piatra Neamț, nu e nimeni pe acolo. Dacă nu credeți, pot să vă și arăt. Nimeni! Corturile de triaj de acolo sunt goale. Spitalul modular, nu mișcă nimeni. Nu tu urgență, nu aia, nu aia.”, spune aceasta pe filmare.

Poliția a deschis dosar penal pentru fake news distribuit pe Facebook

Poliţiştii din Neamţ au întocmit un dosar penal după ce femeia respectivă a afirmat că spitalul modular ATI de la Piatra Neamţ este gol.

„Urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini, în care o persoană prezintă informaţii cu privire la gradul de ocupare al spitalului modular din Piatra-Neamţ, Compartimentul Relaţii Publice al IPJ Neamţ precizează că poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora şi fac verificări, în vederea identificării persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel