O lume nouă s-a deschis în fața Emmei Răducanu. Ce urmează după ce a devenit campioană la US Open
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
O lume nouă s-a deschis în fața Emmei Răducanu, după ce a devenit campioană la US Open.

Emma Răducanu a acordat un interviu telefonic pentru WTA Insider, site-ul oficial al WTA, încercând să dea sens ascensiunii sale bruște și să privească înainte la ceea ce o așteaptă în viitor.

WTA Insider: Când îți imaginai unde te va duce tenisul, atunci când te gândeai să joci tenis profesionist, așa arăta în mintea ta?

Răducanu: Când eram mai tânără nu mi-am imaginat niciodată că există toate oportunitățile extraordinare din afara terenului. Când eram mai tânăr și priveam jucători mai în vârstă câștigând Slamuri, doar acela era visul, Slamul în sine, realizarea, împărtășirea lui cu echipa și cu rudele și prietenii. Dar, nu-i așa, toate lucrurile cu adevărat grozave pe care ai ocazia să le faci sunt un bonus.

Eu, încă, prețuiesc cel mai mult momentele cu echipa de după câștigarea Grand Slam-ului. Cred că a fost probabil cea mai specială noapte, când am reflectat și am discutat despre ultimele trei săptămâni, despre călătorie, și a fost un moment foarte frumos pe care l-am împărtășit cu toată lumea.


WTA Insider: Tocmai ai reușit ceva ce literalmente nimeni altcineva în istoria sportului nu a mai făcut, să câștigi un turneu major venind din calificări. Cum crezi că ai reușit?

Răducanu: Mi-era foame (râde).

WTA Insider: 18 luni departe de sport pot face asta.

Răducanu: Având 18 luni de absență din sport, la revenire joci fiecare meci ca și când nu știi când va fi ultimul tău meci. Așa am abordat întreaga vară. Eram atât de recunoscătoare că mă aflam din nou pe terenul de joc, concurând din nou, iar bucuria și satisfacția pe care o aveam, datorită îmbunătățirilor în joc pe care le vedeam la fiecare meci, mă stimula, avansând de fiecare dată, în fiecare meci. Și apoi, în finală, am jucat unul dintre cele mai bune meciuri de tenis din viața mea.

Dar cel mai important lucru este că nu m-am pierdut niciodată cu firea. Timp de trei săptămâni, am jucat doar cu adversarul din fața mea. M-am ocupat de ceea ce am vrut să încerc să realizez în acea zi, împotriva acelui adversar, și am repetat acest lucru timp de trei săptămâni. Am jucat un tenis foarte bun împotriva unor adversari extrem de dificili și am înfruntat multe adversități, în ciuda faptului că nu am pierdut niciun set. Aceste seturi ar fi putut merge în ambele sensuri, multe dintre ele, pentru că au fost meciuri foarte strânse și marjele sunt atât de mici.

WTA Insider: Ai vorbit mult despre părinții tăi și despre etica muncii și valorile pe care ți le-au insuflat. Simți că vezi această lume sau cariera ta în mod diferit pe baza valorilor pe care ți le-au insuflat părinții tăi?

Răducanu: Cred că ceea ce m-au învățat părinții mei, fiind foarte critici, este să am așteptări foarte mari de la mine și să am standarde înalte. Cred că este un lucru bun în general, dar poate fi și dăunător uneori, pentru că ai așteptări foarte mari de la tine însuți și vrei să fii perfect, dar este imposibil să fii perfect. Deci cred că trebuie să o las mai moale cu mine însămi și să mă îmbunătățesc.

Dar cred că aceste standarde și etica muncii pe care mi le-au insuflat din propria lor experiență m-au ajutat cu siguranță, pentru că mă forțez la maximum de fiecare dată când intru pe teren. În fiecare zi, încerc cu adevărat să maximizez ceea ce am și să-mi maximizez potențialul.

(...)

WTA Insider: Ai avut ocazia să te așezi cu echipa ta și să te gândești când vrei să te întorci la antrenamente și cum arată restul sezonului?

Răducanu: Da, cred că după US Open am vrut să-mi acord această săptămână pentru a mă deconecta complet de la tenis, pentru că au fost șapte săptămâni extrem de intense, dar pline de satisfacții. Dar am muncit foarte mult pentru a termina atât de sus la US Open, încât era nevoie de o săptămână întreagă de pauză.

Știu că mă voi întoarce la muncă, probabil luni sau la începutul săptămânii viitoare, pentru a reîncepe din nou antrenamentele. În ceea ce privește programul, nu sunt sigură. Poate la Indian Wells, nu știu. Cu siguranță, mă voi întoarce la Londra, înainte de următorul turneu, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel