O nouă iarnă cu avarii la rețeaua de căldură. Directorul Termoenergetica recomandă ca bucureștenii să aibă „calorifere electrice“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica, a vorbit despre avariile care vor avea loc la rețeaua de încălzire din Capitală.

Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica, a vorbit la B1TV despre problemele care vor fi în această iarnă la rețeaua de încălzire a Capitalei.

„Din păcate, probleme pot fi oriunde pentru că țevile foarte vechi se pot sparge oriunde. Totuși, sunt anumite zone care sunt mai vulnerabile din cauza faptului că ele sunt capăt de coloană ale magistralelor. Aici vorbim de NE-ul Capitalei, zona Fundeni, Tei, Colentina. Facem toate demersurile și încercăm să nu fie atât de grav, dar nu putem știi ce temperaturi exterioare vor fi, cât de grea va fi iarna sau câte spărturi vom avea în conducte“,a precizat directorul Termoenergetica.

Cât s-a reparat din rețeaua de încălzire?

Din păcate, s-a făcut prea puțin pentru că nu au fost alocate finanțări consistente, iar implementarea proiectului pe fonduri europene nu a început. Sperăm ca anul viitor să se lucreze mult mai consistent. Procedurile de achiziție, din păcate, durează foarte mult.“, a mai spus Claudiu Crețu.

În acest moment, realizatoarea B1TV l-a întrebat pe acesta: „Care ar fi sfatul dumneavoastră pentru bucureștenii, să-și cumpere aeroterme, să-și cumpere calorifere electrice? Cum se poate trece în siguranță de această iarnă?“

Claudiu Crețu: „Nu putem da un asemenea sfat, dar într-adevăr, e bine să avem o soluție electrică în casă pentru momentele în care sunt avarii. Noi vom interveni și vom încerca să le rezolvăm cât se poate de repede, starea de disconfort să nu fie lungă. Depinde de amploarea avariei, depinde dacă vor fi spărturi în lanț, situații pe care nu le putem prevedea.

Facem probe în cursul acestei săptămâni. Progresiv vom încărca instalațiile de încălzire astfel încât să știm că nu vor fi probleme cu inundațiile în blocuri atunci când vom da drumul efectiv la sezonul de încălzire. Au mai fost cetățeni care și-au făcut modificări în apartamente și e bine să testăm aceste instalații.“, a conchis directorul Termoenergetica.

București. Termoenergetica începe încărcarea cu apă a instalațiilor și probele de presiune

Compania Municipală Termoenergetica începe încărcarea anunţă că luni, 20 septembrie 2021, începe încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică, concomitent cu efectuarea probelor de presiune la instalațiile interioare.

Încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică se va face treptat în toate sectoarele Municipiului București, data exactă pentru fiecare zonă urmând a fi afișată la scara fiecărui bloc. Acţiunile sunt necesare pentru pregătirea reţelei de termoficare în noul sezon de încălzire 2021-2022.

Rugăm clienții companiei să se asigure că lucrările la instalaţiile interioare din imobile vor fi finalizate în timp util, astfel încât să fie evitate incidentele (inundaţii în apartamente sau în subsolurile blocurilor) ce pot apărea odată cu încărcarea acestora.

Vă reamintim că asociaţiile de proprietari au obligația de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor. Data exactă privind începerea furnizării agentului termic pentru încălzire va fi anunţată ulterior, după îndeplinirea condițiilor legale, conform prevederilor H.G.nr.425/1994, modificată prin H.G. nr.337/ 2018 (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel