Urmărește emisiunea live
O nouă ploaie de rachete peste Israel. Aeroportul Ben Gurion și trei orașe, vizate de bombardamente / VIDEO+FOTO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O nouă ploaie de rachete peste Israel. Aeroportul Ben Gurion și trei orașe, vizate de bombardamente  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O nouă ploaie de rachete peste Israel. Aeroportul Ben Gurion și trei orașe, vizate de bombardamente / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O nouă ploaie de rachete a fost trasă din Fâșia Gaza către Israel. Orașele Ashdod, Ashkelon, Ramle, dar și aeroportul Ben Gurion au fost vizate de bombardamente.

Sudul și centrul Israelului sun vizate de o nouă ploaie de rachete. Hamas a susținut că a lansat 90 de rachete în sud, la Ashdod și Ashkelon. De asemenea, o rachetă ar filovit direct o clădire din Ramle. Noua ploaie de rachete a venit în timp ce au apărut informații potrivit cărora armata israeliană se pregătește pentru o posibilă ofensivă terestră în Gaza. Joi seară, ministrul apărării, Benny Gantz, a autorizat FDI să cheme alți 9.000 de rezerviști, în funcție de nevoile operaționale, pe lângă 7000 chemați anterior, potrivit JPost.

Aeroportul Ben Gurion, vizat de atacuri

O ploaie teribilă de rachete, aproximativ 90 de obuze, a fost trasă de teroriștii din Fâșia Gaza către Aeroportul Ben Gurion și regiunea Shfela. Rachetele continuă să fie lansate și către Ashdod și Ashkelon, potrivit timesofisrael. De asemenea, racheta căzută în Ramle a cauzat un incendiu puternic, însă, din fericire, niciun deces.

De asemenea, tot în această seară, cel puțin trei rachete au fost trase din sudul Libanului către Israel. Forțele de securitate libaneze spun că cel puțin trei rachete au fost lansate din sudul Libanului către Israel. Totodată, armata israeliană a declarat că rachetele au aterizat în Marea Mediterană, fără a provoca daune sau victime.

Mass-media libaneză a raportat că forțele libaneze au arestat oamenii care au lansat rachetele, la sud de orașul de coastă Tir, adăugând că „facțiunile palestiniene” erau probabil în spatele rachetelor lansate (vezi AICI).

Ieri, Președintele Recep Tayyip Erdogan a avut o discuție cu omologul său din Federația Rusă despre situația din Israel.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a spus președintelui rus Vladimir Putin că comunitatea internațională ar trebui „să ofere Israelului o lecție puternică și descurajantă” asupra comportamentului său față de palestinieni. Erdogan a precizat acest lucru în timpul unui apel telefonic cu Putin, a declarat Direcția Prezidențială a Comunicațiilor din Turcia, pe fondul escaladării violenței în Ierusalimul de Est ocupat și în Fâșia Gaza.

Declarația turcă de miercuri a precizat că Erdogan a subliniat necesitatea ca „comunitatea internațională să ofere Israelului o lecție puternică și descurajantă” și a solicitat Consiliului de Securitate al ONU să intervină rapid cu „mesaje determinate și clare” către Israel (citește mai multe AICI).

VEZI ȘI  -  Libanul a lansat 3 rachete spre Israel. Tel Aviv a chemat rezerviștii și a masat trupele la granița cu Fâșia Gaza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel