O nouă țară PUNE ÎN DIFICULTATE aplicația TikTok
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
După ce a întâmpinat probleme serioase în Statele Unite, compania chinezească TikTok se confruntă cu dificultăți într-o nouă țară.

Mai mulți parlamentari australieni au atras atenția cu privire la securitatea datelor din rețeaua TikTok. Cu toate acestea, Lee Hunter, directorul general al TikTok Australia și Noua Zeelandă, a declarat într-o ședință parlamentară că în conducerea superioară a ByteDance, sunt 130 de membri ai Partidului Comunist Chinez însă a precizat că „afilierea politică a oricăror angajați nu afectează securitatea datelor utilizatorilor australieni”.

Într-o scrisoare de răspuns, Hunter a specificat că datele personale colectate de la utilizatorii australieni sunt stocate pe servere situate în SUA și Singapore:„TikTok nu a împărtășit niciodată datele utilizatorilor australieni cu guvernul chinez și nici nu a cenzurat conținutul australian la cererea acestuia”.

 

Aplicația chinezească este în război cu administrația Trump

Aplicația TikTok a fost etichetată cu amenințări la adresa securității naționale de către administrația Trump. Casa Albă încearcă să forțeze vânzarea TikTok către companiile americane pe motiv că aplicația ar putea permite guvernului Chinei să aibă acces la date personale a milioane de americani, potrivit Al Jazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel