O profesoară și-a pictat fața în negru și a dansat în fața elevilor. Motivul este justificat / VIDEO
Autor: Ioan-Radu Gava pe 23 feb, 10:03 | Educatie

O profesoară și-a pictat fața în negru și a dansat în fața elevilor. Motivul este justificat / Sursă foto: Pixbay

De dragul elevilor săi, o profesoară și-a pictat fața în negru, s-a costumat mai fistichiu și a dansat în fața copiilor. A fost necesar, pentru că împreună au ajuns astfel până departe, în fascinanta Africa.

Pentru a face lecția cât mai captivantă, profesoara Anamaria Dragonici (Bistrița-Năsăud), care coordonează cu succes şi corul Excelsior de la Liceul de muzică „Tudor Jarda” – nu s-a sfiit să se costumeze adecvat, să-și picteze fața pentru a arăta ca un locuitor din Africa sau să-și pună pe cap chiar și un turban.

„Este vorba despre un nou parteneriat între Liceul de Muzică din oraș și Grădinița Dumbrava Minunată. Proiectul se numește „Muzica în jurul lumi. Astăzi am fost în Africa! Am aflat o mulțime de lucruri interesante despre cultura, obiceiurile, ritmurile, muzica și confecționarea unor instrumente…!”, a povestit profesoara Anamaria Dragonici de la Liceul de muzică „Tudor Jarda”.

Totul se desfășoară online, desigur, iar proiectul se va derula pe parcursul întregului an școlar.

La călătoriile muzicale în jurul lumii participă doar copiii din Grupa Mare. „Pentru că suntem suntem restricționați de acest context pandemic, iar cu tehnologia lucrurile merg mai greu… Dar asta nu ne oprește să învățăm despre cultura, obiceiurile sau muzica din Africa, despre ritmurile speciale sau confecționarea unor instrumente…”, a mai mărturisit profesoara Anamaria Dragonici, precizează Bistrițeanul

Videoclipul poate fi urmărit AICI.

Te-ar putea interesa și ....
Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri