O țară pune România pe lista țărilor ”ÎNCHISE”. Singura condiție în care e permisă intrarea românilor
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Încă o ţară din Uniunea Europeană îşi închide graniţele pentru români, din cauza numărului mare de îmbolnăviri din ţară.

Danemarca a inclus România pe lista țărilor „închise”, alături de alte state cum ar fi Bulgaria, Luxemburg, Portugalia. Conform informațiilor comunicate de autoritățile daneze, cetățenii care vin din România vor putea continua să călătorească în Danemarca doar în baza unui motiv întemeiat, conform listei stabilite de autoritățile daneze competente.

Pentru informații în limba română privind lista de „motive întemeiate”, este recomandată consultarea site-ului Ambasadei României la Copenhaga. 

Condiţie pentru români la intrarea în Danemarca

Intrarea cetățenilor care vin din România și care au un motiv întemeiat pentru intrarea pe teritoriul Danemarcei va fi permisă fără prezentarea unui test COVID-19. În cazul în care aceștia prezintă simptome clare de infecție (tuse uscată, febră etc), autoritățile daneze pot refuza intrarea.

Cetățenilor români cu drept de ședere în Danemarca li se va recomanda ferm o perioadă de carantină timp de 14 zile la întoarcerea din România. Tot de la 1 august 2020, nu va mai fi permisă intrarea pe teritoriul Regatului Danemarcei în scop turistic cetățenilor care vin din România, scrie Mediafax. 

Cu privire la tranzit, autoritățile daneze au precizat că acesta va fi permis în anumite condiții. Astfel, în cazul deplasării în scop turistic într-o altă țară decât Danemarca va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei. În cazul deplasării într-o altă țară pentru unul dintre motivele prevăzute în lista de „motive întemeiate” indicată anterior. Persoanelor cu simptome clare de infecție (tuse uscată, febră etc) nu le va fi permisă tranzitarea teritoriului Danemarcei.

MAE reamintește că cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Copenhaga - 0045 27 35 55 37. MAE recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51908 , http://copenhaga.mae.ro/ și http://www.mae.ro/ .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel