UNWTO, raport: O treime din țările lumii rămân complet închise pentru turiștii străini. Vezi care sunt acestea
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
O treime dintre țările lumii rămân complet închise pentru turiștii străini.

O treime dintre țările lumii rămân complet închise turiștilor străini, restricții stricte fiind aplicate în special în regiunea Asia-Pacific și Europa, rezultă din raportul Organizației Mondiale a Turismului a Organizației Națiunilor Unite (UNWTO).

"Apariția noilor tulpini de COVID-19 a forțat multe guverne să renunțe la planurile de ridicare a restricțiilor de călătorie. Ca urmare, una din trei destinații din lume sau 32% din țări sunt acum complet închise turismului internațional", a declarat organizația într-o declarație.

Potrivit acesteia, 69 din 217 de destinații sunt complet închise, dintre care 30 sunt în regiunea Asia-Pacific, 15 în Europa, 11 în Africa, 10 în America de Nord și de Sud și trei în Orientul Mijlociu. În același timp, 34% dintre țări sunt parțial închise. UNWTO amintește că din ce în ce mai multe țări solicită călătorilor să aibă un test PCR pentru COVID-19 și / sau să furnizeze informații despre traseu pentru urmărirea contactelor, adesea coroborat cu carantina. Acum, astfel de cerințe sunt în vigoare în 32% din state.

În aprilie 2020, numărul țărilor care au introdus restricții de călătorie a ajuns la 100%. Potrivit UNWTO, până la sfârșitul anului 2020, turismul internațional a scăzut cu 74%, iar veniturile din exporturi, cu 1,3 trilioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel