Oamenii ar putea trăi până la 150 de ani - STUDIU
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Oamenii ar putea trăi până la 150 de ani  / Foto: Pixabay
Oamenii ar putea trăi până la 150 de ani / Foto: Pixabay
Oamenii ar putea trăi până la 150 de ani, sugerează un nou studiu.

Oamenii ar putea trăi până la 150 de ani, potrivit unui nou studiu, care a analizat cât de mult putem trăi dacă nu murim de cancer, boli de inimă sau alte accidente, scrie scientificamerican.com.

Autorii studiului susțin că, atunci când omitem lucruri care de obicei ne omoară, capacitatea corpului nostru de a restabili echilibrul la nenumăratele sale sisteme structurale și metabolice după întreruperi se estompează în timp. Și chiar dacă trecem prin viață cu puțini factori de stres, acest declin stabilește durata maximă de viață a oamenilor între 120 și 150 de ani. În cele din urmă, dacă pericolele evidente nu ne iau viața, această pierdere fundamentală a rezistenței o va face, concluzionează cercetătorii în descoperirile publicate pe 25 mai în revista Nature Communications.

Cum a fost analizat ritmul de îmbătrânire

Pentru studiu, Timothy Pyrkov, cercetător la o companie din Singapore, numită Gero, și colegii săi au analizat acest „ritm de îmbătrânire” în trei mari zone din SUA, Marea Britanie și Rusia. Pentru a evalua abaterile de la starea de sănătate stabilă, au fost evaluate modificările numărului de celule sanguine și numărul zilnic de pași întreprinși și le-au analizat pe grupe de vârstă celor care au făcut parte din cercetare.

Atât pentru celulele sanguine, cât și pentru numărul de pași, modelul a fost același: odată cu creșterea vârstei, un factor dincolo de boală a determinat o scădere predictibilă a capacității corpului de a readuce celulele sanguine sau mersul la un nivel stabil după o întrerupere. Când Pyrkov și colegii săi din Moscova și Buffalo, Noua Zeelandă, au folosit acest ritm previzibil de declin pentru a determina când rezistența va dispărea complet, ducând la moarte, au găsit o rază de acțiune cuprinsă între 120 și 150 de ani.

Echipa de oameni de știință a folosit mii de probe de sânge de la voluntari din Statele Unite și Regatul Unit. De acolo, au folosit un indicator dinamic al stării organismului (DOSI), care este un instrument de inteligență artificială care testează vârsta, bolile și stilul de viață, pentru a evalua speranța de viață. În 1997, Jeanne Calment, cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată, a murit în Franța la vârsta de 122.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel