Oamenii cu care nu vorbeşte nimeni în pandemie. Poveste dureroasă din Uber: "Nu era nici penelist, nici pesedist, nici useristplusist"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Cătălin Teniţă, ONG-ist şi antreprenor, a făcut o postare pe reţelele de socializare cu privire la oamenii cu care nu vorbeşte nimeni în pandemie. 

"Am luat un Uber. D-ăla basic, cel mai ieftin. A venit un Alfa Romeo. Vechiut, dar bine întreținut. Și foarte curat. Pe drum am aflat povestea șoferului.

Avusese un magazin de confecții textile timp de 6 ani, după ce înainte avusese un magazin alimentar la mine în Andronache timp de vreo 10. Magazinul alimentar l-a închis pentru că în fiecare săptămâna venea câte un control la prăduială. Magazinul de textile l-a închis odată cu criza Covid. Proprietarul nu a vrut să îl păsuiască sau să îi scadă chiria. I-a pus sechestru pe marfă de 30.000 de euro, în contul datoriei de 6.000 de euro. Nu mai vindea nimic. I-a dat pe cei doi vânzători afară. A încercat să se angajeze, dar cel mai mult a găsit cu 2000 de lei.

Făcea Uber. Era un om un pic mai în vârstă decât mine. 45-47. Îi simțeam deprimarea. "Dacă aș fi singur ar fi altfel, dar am soție și copil și trebuie să vin acasă în fiecare zi cu bani de mâncare..."", a scris Cătălin Teniţă pe Facebook. 

"Nu era nici pesedist, nici penelist, nici useristplusist"

"Nu era nici pesedist, nici penelist, nici useristplusist. Era un om deprimat, care dăduse mulți bani ca impozite la stat, și care acum nu primea nici un fel de ajutor. A vrut să mai vorbim 3-4 minute, să închidem discuția, după ce am ajuns la destinație. Simțea nevoia să povestească cuiva.

Nu era nici negaţionist, nici radical al măsurilor de siguranță. Înțelegea, îmi spunea, că cei cu terasele au investit, că altfel poate trebuie să închidă. Se punea în pielea lor. Purta masca corect. Mi-a oferit și dezinfectant.

Aceștia sunt oamenii cu care nu vorbește nimeni. Micii antreprenori aflați între ciocan și nicovală.", a mai scris acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel