Oana Bulai, despre PNRR-ul lui Ghinea: O ratare totală! Guvernarea a făcut din nou România de râs
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Cristian Ghinea
Sursa foto: Facebook Cristian Ghinea
Oana Bulai, deputat PSD, a vorbit despre Planul Național de Redresare și Reziliență, criticându-l pe Cristian Ghinea, cel care l-a și prezentat la Bruxelles.

"Sunt probleme serioase"

"Specialiștii" care ne conduc! Săptămâna trecută, domnul ministru Cristian Ghinea a plecat „în șuturi” de la Bruxelles, după ce a prezentat Planul Național de Redresare și Reziliență și programele operaționale. Din ce am putut afla din presă și de la colegii din PSD de la Bruxelles, se pare că sunt probleme serioase în ceea ce privește PNRR, acesta fiind, o bună parte, respins, iar apoi retrimis la refăcut. Cred că în ultimele zile s-a făcut liniște prea repede cu privire la acest subiect extrem de important. Acum, e și de înțeles cumva, pentru că la câte tâmpenii fac cei de la guvernare nu ai cum să ții pasul cu ei.

Dar cred, totuși, că am trecut prea repede peste faptul că dl Ghinea a anunțat cu gurița lui că a primit 100 de pagini de feedback de la Comisia Europeană pe PNRR. Este planul la care au lucrat de 4 luni domnul Ghinea și USR-Plus și care se dovedește a fi o ratare totală. Realitatea pe care nu o spun cei de la guvernare este că, potrivit reprezentanților PSD de la Bruxelles, România a mers cu o fițuică fără fundament. Situația este extrem de gravă, pentru că sunt autoritățile locale care așteptau ca prin aceste fonduri să fie finanțate o serie de proiecte ce se încadrează aici, dar și reprezentanții societății civile și ai mediului de afaceri care sperau ca lucrurile în România să se îmbunătățească prin aceste fonduri după un an greu de pandemie.

"Guvernarea a făcut din nou România de râs"

Dar acum lucrurile sunt clare: NU VOM VEDEA NICIUN EURO prea curând prin PNRR! Acum, nu doar că domnul Ghinea și guvernarea PNL-USR-Plus-UDMR a făcut din nou România de râs, dar ne arată că nu își doresc cu adevărat ca acest mecanism european să funcționeze și pentru România. Și mai grav este faptul că, potrivit informațiilor din presă, modificările operate de dl Ghinea la PNRR pot lăsa România fără miliardele de euro de la Uniunea Europeană. Deja s-au pierdut pe drum câteva miliarde, de am ajuns să avem mai puțin de 30 de miliarde disponibile.

Dar, în loc să caute vinovați tot la PSD, pentru că ăsta e "refrenul" care le place celor de la guvernare, dl Ghinea și pluseriștii ar face bine să pună capul în pământ de ruşine şi să refacă urgent Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Eu tot stau și mă întreb ce a fost în mintea celor care l-au pus pe dl Ghinea la fondurile europene? Acest individ a atras ZERO fonduri europene în guvernarea Cioloș!!! Pare că cei de la guvernare, în mod voit, nu își doresc ca țara noastră să reușească să cheltuiască banii europeni pe care îi avem la dispoziție. Aici ori e vorba de Incompetență și rea voință din partea PNL-USR-PLUS-UDMR, ori vorbim de un plan mai amplu prin care România să fie vitregită de acești bani care pot contribui la dezvoltarea țării", a scris Oana Bulai pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel