Oana Florea: Vă dau zece motive pentru care Guvernul Orban TREBUIE să plece!
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Oana Florea, deputat PSD, a enumerat cele zece motive pentru care consideră că Guvernul Orban trebuie să plece.

”Ludovic Orban a primit în martie un nou vot de încredere de la Parlament numai si numai pentru că venirea pandemiei ne impunea responsabilitate. Trebuia să avem un guvern legitim și funcțional, nu alegeri anticipate, aşa cum liberalii cereau in fiecare zi. Dar, în aceste patru luni de criză, s-a dovedit că PSD nu a depus şi votat degeaba moţiunea împotriva primului Guvern Orban.

Pe lângă incompetență administrativă, de data aceasta am văzut și tendințe grave de dictatură.  Şi asta pentru că:



Guvernul Orban a abordat combaterea pandemiei de coronavirus cu măsuri excesive în raport cu alte state, ajungând să priveze oamenii în mod nejustificat de drepturile și libertățile lor. Doar la noi, asimptomaticii au fost internaţi în spitale, ocupând paturile necesare bolnavilor cronici. Aceste persoane se puteau trata la domiciliu, ca peste tot în lume. Doar la noi, mii de români au fost ținuți cu forța în spitale și în carantină, unii chiar și o lună de zile, fără ca asemenea măsuri să se justifice. După ce legi starea de urgență îți dă dreptul la dictatură? Cam atât despre grija pentru vieţile românilor!


Guvernul Orban a hărțuit românii pe străzi și a dat peste 300.000 de amenzi contravenționale cu o valoare totală de 600 de milioane de lei. Cele mai numeroase şi cele mai mari ca sumă totală din Europa. Măsuri fără precedent pe care CCR le-a declarat, ulterior, neconstituționale. Mai ales că, în tot acest timp, ei încălcau legea grosolan, în birourile de la Guvern și dând petreceri private cu sute de invitați în spaţii închise. Cam atât despre puterea exemplului! Aceste amenzi au fost marele plan al PNL de colectare de fonduri la Bugetul de Stat?


Guvernul Orban a închis toate spitalele pentru orice alte categorii de bolnavi în afara celor infectați sau suspecți de coronavirus. În timp ce se lamentau la televiziuni că sistemul nostru sanitar nu face față, spitalele stăteau goale, mare parte dintre medici șomau, iar sute de mii de români cu boli grave erau lipsiți de dreptul la asistență medicală de specialitate. Câte mii de morți are Guvernul PNL pe conștiință pe lângă cei 1.500 decedați de coronavirus?


Premierul Orban a afirmat „Suntem pregătiţi pentru codul roşu de inundaţii!”. Realitatea a arătat, din păcate, decese din pricina viiturilor şi gospodării luate de ape. Nici până la acest moment nu există un bilanţ al pagubelor. Cam atât despre prevenţie!


Guvernul Orban a profitat de starea de urgență pentru a face achiziții directe, fără licitații, de zeci de milioane de euro, cumpărând la prețuri imense tot felul de produse de slabă calitate prin intermediul unor firme dubioase. O dovadă în acest sens o constituie şi dosarul penal în care este implicată compania Unifarm.  


Guvernul Orban a îndatorat România, în numai 7 luni, cu suma considerabilă de circa 15 miliarde de euro, fără ca acești bani să se vadă în economie, deficitul bugetar al României fiind în 2020 de 6,7% din PIB, după cum spune chiar Ministrul de Finanţe. Dacă PSD s-a împrumutat cu doar 17 miliarde de euro în 3 ani, la ce sume va ajunge Guvernul PNL în ritmul acesta, cine va plăti aceste datorii şi cu ce preţ? Ministrul de Finanţe refuză să dea explicaţii deşi a fost invitat de 4 ori la Parlament. Cam atât despre transparenţă!


Guvernul Orban nu a fost în stare să găsească soluții de oprire a crizei economice imediate ce a decurs din această epidemie și se dovedește incapabil să vină cu un program de redresare economică, deşi îl tot anunţă de 3 luni. PSD le-a propus un astfel de plan cu măsuri concrete, dar au fost prea mândri să îl accepte. Până în acest moment mii de firme sunt în pragul falimentului, iar numărul şomerilor creşte în fiecare zi.


Guvernul Orban refuză să aplice Legea Pensiilor așa cum a fost adoptată de Parlament, iar cei 5 milioane de pensionari încă aşteaptă un răspuns. Deși au luat atâtea miliarde de euro împrumut, liberalii ne mint în față că nu au 10 miliarde lei pentru măririle de pensii. Guvernul Orban s-a opus vehement dublării alocațiilor pentru cei 3,2 milioane de copii români, declarând peste tot că intrăm în faliment din această cauză. Iarăși, vorbim despre 3,6 miliarde lei din cele 15 miliarde de euro pe care i-au împrumutat. Cam atât despre grija pentru categoriile vulnerabile!


Guvernul Orban a reușit recordul negativ de a adopta, în cele 7 luni de Guvernare, 100 de Ordonanțe de Urgență, dintre care 25 într-o noapte, „ca hoții”. Președintele Iohannis, conducătorul de facto al PNL, a criticat mereu PSD pentru emiterea unor  OUG, recomandările Comisiei de la Veneţia fiind mereu invocate. A fost organizat un referendum pe această temă. Dar se pare că la putere nu-i ca în opoziție!


Guvernul Orban a confundat starea de urgență cu dictatura și s-a ținut în ultimele patru luni de atacuri continue la adresa Parlamentului, Curții Constituționale și Avocatului Poporului. Acum câteva zile, Primul ministru Orban dădea sfaturi judecătorilor cum ar trebui să judece. Cam atât despre democraţie şi instituţii independente! 

Pentru toate aceste motive, acest Guvern trebuie să plece!”, a transmis Oana Florea, deputat PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel