Oana Zamfir - Daniel Fenechiu, replici DURE pe pensii şi alocaţii. "Nu sunt eu suficient de deşteaptă"
Autor: Florin Răvdan pe 17 iul, 22:52 | Mass-media

Oana Zamfir şi senatorul PNL Daniel Fenechiu au avut un schimb aprins de replici pe aplicarea legii pensiilor de la 1 septembrie, dar şi pe dublarea alocaţiilor. 

Iată mai jos dialogul dintre cei doi: 

Oana Zamfir: Oamenii care ne urmăresc vor să îşi facă nişte calcule. Poate că se uită şi aşteaptă să vadă. Va fi de la 1 august? Voi avea posibilitatea să cer banii de la 1 ianuarie? Eu cred că dl Cîţu nu a înţeles lucruri elementare. Anunţă un proiect pt 1 august, care e peste 2 săptămâni. Dânsul anunţă un alt lucru elementar. Zise el că legea e neconstituţională. Am zis că poate nu am auzit bine. Intru pe site-ul televiziunii respective şi scot. Aşa a zis, că legea e neconstituţională, că nu are sursă de finanţare. Tocmai a trecut pe la CCR. Vă rog eu, să dea marmota înapoi, că nu îi face bine. Spuneţi-le oamenilor clar. Dincolo de Cîţu, există vreo gândire conform căreia copiii vor lua alocaţii dublate de la 1 august? Le pot cere de la 1 ianuarie? Cum stă treaba? 

Daniel Fenechiu: Trebuie să respecţi decizia Curţii, da? Ce a judecat Curtea? A judecat ordonanţa prin care a fost amânată intrarea în vigoare a legii. Curtea a apreciat că decizia Guvernului de a amâna intrarea în vigoare a legii e neconstituţională, da? Asta a zis Curtea. 

Oana Zamfir: Legea în sine a sesizat-o cineva? E de câte luni de zile? S-a dus asta, nu se mai pune problema. Sunteţi de acord? S-a închis discuţia? 

Daniel Fenechiu: Nu a sesizat-o nimeni. 

Oana Zamfir: Deci sunteţi de acord cu mine. E un termen legal pentru asta? Deci s-a închis. 

Daniel Fenechiu: Doamna Zamfir, dacă Constituţia spune că atunci când vrei să faci o cheltuială trebuie să îi spui prostului de unde iei banii. Păi ce faci, nu îi spui? Faptul că nu ai atacat-o  e la fel ca şi cum ai fi făcut o tâmpenie, nu s-a plâns nimeni de tine şi tu spui că eşti perfect. Nu, nu eşti! Asta spune Cîţu. 

Oana Zamfir: Dar să ştiţi că iniţiativa a fost a cuiva de  la PNL, a domnului Sighiartău. 

Daniel Fenechiu: Curtea s-a pronunţat pe ideea de amânare. Premierul şi ministrul finanţelor au spus clar. Pensiile au fost prinse în buget. Apoi a apărut pandemia şi au spus că pensiile nu pot fi mărite cu 40 la sută. Cîţu a spus 10 la sută, premierul a spus că poate un pic mai mult. 

Oana Zamfir: Cât de clar o fi asta.... nu sunt eu suficient de deşteaptă să înţeleg lucrurile astea. 

Te-ar putea interesa și ....
Mass-media Vezi toate articolele
Crossuri parteneri