Oana Zamfir - Daniel Fenechiu, replici DURE pe pensii şi alocaţii. "Nu sunt eu suficient de deşteaptă"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Oana Zamfir şi senatorul PNL Daniel Fenechiu au avut un schimb aprins de replici pe aplicarea legii pensiilor de la 1 septembrie, dar şi pe dublarea alocaţiilor. 

Iată mai jos dialogul dintre cei doi: 

Oana Zamfir: Oamenii care ne urmăresc vor să îşi facă nişte calcule. Poate că se uită şi aşteaptă să vadă. Va fi de la 1 august? Voi avea posibilitatea să cer banii de la 1 ianuarie? Eu cred că dl Cîţu nu a înţeles lucruri elementare. Anunţă un proiect pt 1 august, care e peste 2 săptămâni. Dânsul anunţă un alt lucru elementar. Zise el că legea e neconstituţională. Am zis că poate nu am auzit bine. Intru pe site-ul televiziunii respective şi scot. Aşa a zis, că legea e neconstituţională, că nu are sursă de finanţare. Tocmai a trecut pe la CCR. Vă rog eu, să dea marmota înapoi, că nu îi face bine. Spuneţi-le oamenilor clar. Dincolo de Cîţu, există vreo gândire conform căreia copiii vor lua alocaţii dublate de la 1 august? Le pot cere de la 1 ianuarie? Cum stă treaba? 

Daniel Fenechiu: Trebuie să respecţi decizia Curţii, da? Ce a judecat Curtea? A judecat ordonanţa prin care a fost amânată intrarea în vigoare a legii. Curtea a apreciat că decizia Guvernului de a amâna intrarea în vigoare a legii e neconstituţională, da? Asta a zis Curtea. 

Oana Zamfir: Legea în sine a sesizat-o cineva? E de câte luni de zile? S-a dus asta, nu se mai pune problema. Sunteţi de acord? S-a închis discuţia? 

Daniel Fenechiu: Nu a sesizat-o nimeni. 

Oana Zamfir: Deci sunteţi de acord cu mine. E un termen legal pentru asta? Deci s-a închis. 

Daniel Fenechiu: Doamna Zamfir, dacă Constituţia spune că atunci când vrei să faci o cheltuială trebuie să îi spui prostului de unde iei banii. Păi ce faci, nu îi spui? Faptul că nu ai atacat-o  e la fel ca şi cum ai fi făcut o tâmpenie, nu s-a plâns nimeni de tine şi tu spui că eşti perfect. Nu, nu eşti! Asta spune Cîţu. 

Oana Zamfir: Dar să ştiţi că iniţiativa a fost a cuiva de  la PNL, a domnului Sighiartău. 

Daniel Fenechiu: Curtea s-a pronunţat pe ideea de amânare. Premierul şi ministrul finanţelor au spus clar. Pensiile au fost prinse în buget. Apoi a apărut pandemia şi au spus că pensiile nu pot fi mărite cu 40 la sută. Cîţu a spus 10 la sută, premierul a spus că poate un pic mai mult. 

Oana Zamfir: Cât de clar o fi asta.... nu sunt eu suficient de deşteaptă să înţeleg lucrurile astea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel