Oana Zamfir, către Dan Vîlceanu: Sunteți SERIOS?/ Vă spun un singur lucru!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Jurnalista Oana Zamfir l-a taxat pe liberalul Dan Vîlceanu cu privire la afirmaţiile despre manipularea care ar fi dus la explozia cazurilor de infectare cu coronavirus. 

Iată mai jos dialogul dintre cei doi: 

Oana Zamfir: Vă întreb, dincolo de nivelul politic, dvs vă simţiţi aşa beneficiarul laudei preşedintelui? Consideraţi că aţi gestionat bine situaţia şi că pentru lucrurile astea dramatice care se întâmplă de vină e doar manipularea? 

Dan Vîlceanu: Am avut o perioadă în care în România cazurile de răspândire ale coronavirusului erau destul de reduse. În luna mai ajunsesem la 100 şi ceva de cazuri pe zi. Apoi lucrurile au mers din ce în ce mai rău. Iată că ne confruntăm cu aproximativ 1300 de pozitivări pe zi şi asta nu e bine deloc. Pe de altă parte, gradul de testare a fost crescut în România şi ăsta e un lucru bun. Iată că acum multe dintre testele pozitive sunt în urma unor teste pe care oamenii le fac pentru a pleca în concediu. Am ajuns la peste 1,2 milioane de teste şi vă spun asta pentru că în ultima perioadă PSD spunea că nu se fac teste. De parcă dacă s-ar face teste nu s-ar mai îmbolnăvi oamenii de coronavirus. 

Oana Zamfir: Staţi un pic! Sunteţi serios când faceţi această afirmaţie? Scopul testării este ca să identificăm, nu să pedepsim amărâtul care se dovedeşte pozitiv, ci să împiedicăm răspândirea virusului. În Italia nimeni la ATI azi. Ei spun că numai testarea masivă i-a adus în situaţia asta. Irlanda e un reper acum, zero decese. A testat masiv. Înţelegeţi că se poate aşa? 

Dan Vîlceanu: În momentul în care a fost instituită starea de alertă, am avut o lună. Când a fost nevoie de o prelungire, cei de la PSD au venit şi au spus că nu e nevoie de ea. În momentul ăsta, eram la liber, dacă aveam mintea celor de la PSD. Nimeni nu mai testa, toată lumea era acasă. Tocmai aceşti iresponsabili vin şi ne spun că DSP-urile nu sunt pregătite să facă faţă crizei de sănătate. 

Oana Zamfir: Dar dvs ce aţi făcut pentru pregătirea DSP-urilor? 

Dan Vîlceanu: Doamnă, vă spun un singur lucru. Noi am venit la guvernare în noiembrie şi în februarie aveam criză de sănătate în România. 

Oana Zamfir: Aşa, pe vremea când "era doar o răceală". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel