Ochiul BIONIC care readuce vederea este REALITATE. Când va fi lansat
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 21 mai, 13:43 | Știinta

Un ochi bionic ar putea readuce vederea a milioane de oameni în numai 5 ani, transmit experții.

Un ochi bionic ar putea readuce vederea a milioane de oameni în numai 5 ani, transmit experții, conform The Sun. Primul glob ocular artificial este capabil să vadă mai clar decât organul după care a fost conceput: ochiul uman.

Imaginile sunt convertite prin niște senzori minusculi care imită celulele fotoreceptoare care detectează lumina. Senzorii sunt integrați într-o membrană de aluminiu și wolfram, în formă de semisferă, imitând retina. Ochiul electrochimic, numit și EC-EYE, seamănă izbitor de mult cu proiecțiile din filmele Sci-Fi din trecut, precum „2001: A Space Odyssey".

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Tehnologia de peste 5 ani

 

Prof. Zhiyong Fan de la Universitatea din Hong Kong a transmis că au fost plănuite testările clinice pe animale. „Ochiul nostru biometric are o mărime comparabilă cu ochiul uman – puțin mai mult de doi centimetri în diametru", a spus el.

„El poate fi folosit drept proteză vizuală pentru a-i ajuta pe nevăzători sau pe cei cu probleme de vedere. Ar putea duce la un ochi bionic. Sperăm să avansăm dispozitivul din punct de vedere al biocompatibilității, stabilității și performanțelor", a mai explicat prof. Fan. „Cred că dacă totul merge cum trebuie, poate că în cinci ani tehnologia va deveni practică".

Te-ar putea interesa și ....
Știinta Vezi toate articolele
Crossuri parteneri