Ofelia Popii: "Am fugit de acasă pentru teatru". Rolurile care au marcat-o
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Actriţa Ofelia Popii, premiată la UNITER cu distincţia "cea mai bună actriţă a anului" în 2019, a vorbit despre provocările pe care le aduce scena, dar şi ultima piesă de teatru în care este implicată, "Cui i-e frică Virginia Wolf!". 

"Din punctul meu de vedere, de fiecare dată mi-am pus mari speranţe, în sensul că e un fel de trambulină pentru spectacole acest premiu. Spectacolul de teatru are viaţă scurtă şi când te ataşezi de un personaj, vrei să îl joci cât mai mult. Sunt câteva personaje de care m-am ataşat. E Mefisto, din Faustul lui Silviu Purcărete, am luat şi premiul UNITER pentru rolul din Povestea Prinţesei Deochiate, tot de Silviu Purcărete, sunt roluri pe care le aştepţi toată viaţa şi mă bucur le-am jucat. Pot să zic că sunt o actriţă norocoasă. Rolul meu din "Cui i-e frică de VIrginia Wolf" nu a fost încă premiat, pentru că de la asta am plecat, dar e un rol care îmi place. Sunt roluri care trag mai mult din seva sufletului tău, aşa că te rogi să le joci cât mai mult, pentru că simţi că poţi creşte mai mult prin ele", a spus Ofelia Popii la Radio România Actualităţi. 

De unde vine numele "Popii"

"Bunicul meu era preot şi probabil, cum se obişnuia, era al popii, etc, şi a rămas aşa. Dar pe bunicul meu, care era preot, deja îl chema aşa. Deci poate a fost dinainte de el. 

Eu am crescut în Mehedinţi, m-am mutat apoi în Drobeta Turnu Severin, ulterior s-au mutat părinţii la Arad şi am stat acolo. Am făcut facultatea la Cluj şi m-am angajat în Sibiu", a mai povestit marea actriţă. 

"Am fugit de acasă pentru teatru"

"Am fugit de acasă pentru teatru, da. Am făcut un gest teatral aşa. E cel mai sănătos să trăieşti cu deciziile luate şi să ţi se pară bune. Am realizat că vreau să fiu actriţă după ce am terminat facultatea. Am avut atunci răgazul să mă gândesc serios la asta. Până atunci, senzaţia mea era că trăiam într-un film care nu era al meu. Mergeam cu valul, în care aveam încredere, dar nu raţionam neapărat", a continuat Ofelia. 

Senzaţie de complicitate cu spectatorii 

"Eu am acum, în piesa asta, Cui i-e frică de Virginia Wolf, o relaţie de complicitate cu spectatorii, indiferent de vârstă. Pentru că eu cred că piesa noastră arată lucruri prin care ei au trecut", a mai spus actriţa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel