Urmărește emisiunea live
OFICIAL. Așa începe ȘCOALA în București: 17 unități, în scenariul ROȘU
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat cum începe școala. Sunt 17 unități încadrate în scenariul 3, iar 595, în scenariul 2.

17 școli, în scenariul roșu

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) anunță, printr-un comunicat de presă, că în 17 unități de învățământ din Capitală școala va începe în scenariul 3. Pentru elevii din aceste 17 unități, dintre care două unități de nivel preşcolar, 8 școli gimnaziale, două de nivel liceal, una de nivel postliceal, 3 de învăţământ special și una de învăţământ particular, cursurile se vor desfășura exclusiv online.

595 școli, prezență fizică prin rotație 

În scenariul doi se regăsesc 595 de unități de învățământ de stat şi particular, dintre care 121 de unități de nivel preşcolar, 145 de nivel gimnazial, 96 de nivel liceal, 16 unități de învăţământ special, 5 şcoli de arte, 6 cluburi sportive, 6 cluburi ale copiilor și 200 de unități de învăţământ particular.

Unitățile încadrate în scenariul doi își așteaptă fizic, toți preșcolarii și elevii din învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. 

Ceilalți elevi din clasele de gimnaziu și liceu revin parțial în unitățile de învățământ, prin rotație de una-două săptămâni, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

7 școli, situații speciale 

„7 unităţi de învăţământ îşi vor desfăşura activitatea în scenarii mixte (2 şi 3). Varianta aceasta s-a aprobat avându-se în vedere situaţiile specifice din fiecare unitate. Unele dintre unităţi se află în curs de reabilitare şi altele au cazuri medicale particulare la clasă, astfel încât impun învăţarea online”, precizează ISMB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel