OFICIAL: Iranul a confirmat numărul de rachete lansate către avionul ucrainean doborât la începutul lunii
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 21 ian, 10:00 | Fotbal

Iranul a confirmat numărul de rachete trase în direcția avionului Boeing 737 al Ukraine International Airlines.

Două rachete au fost trase în direcția avionului Boeing 737 al Ukraine International Airlines, doborât pe 8 ianuarie de forțele armate iraniene, potrivit unui raport de anchetă preliminar al Organizației Aviației Civile Iraniene (CAO), conform Agerpres.

„Anchetatorii (...) au obținut acces la informații şi au descoperit că două rachete (...) M1-TOR au fost trase în direcția avionului dinspre nord", se spune în raportul publicat în noaptea de luni spre marți pe site-ul CAO.

Filmarea New York Times, adevărată

 

„Efectul acestor rachete asupra accidentului şi analiza acestei acțiuni sunt în curs de investigare", se mai spune în document, care confirmă astfel o informație a cotidianul The New York Times, care a publicat o filmare cu două rachete trase înspre avion.

Statul Major iranian a recunoscut la 3 zile după dramă responsabilitatea forțelor sale armate în catastrofa soldată cu 176 de morți.

Generalul de brigadă Amirali Hajizadeh, șeful departamentului aerospațial al Gardienilor Revoluției, a vorbit în acea zi despre o singură „rachetă cu rază de acțiune scurtă", trasă în direcția aeronavei.

Abonează-te la notificari
Te-ar putea interesa și...
Fotbal Vezi toate articolele
Crossuri parteneri