OFICIAL: procurorul general va DEMISIONA la sfârșit de august. Cine îl va înlocui
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ecaterina Dumitrescu
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Procurorul general elvețian Michael Lauber va demisiona pe 31 august, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al biroului său.

Lauber, care se confruntă cu acuzații grave pentru gestionarea unei anchete de corupție la FIFA, a anunțat pe 24 iulie că demisionează din funcție, după ce o instanță federală a constatat că și-a încălcat îndatoririle oficiale și a mințit anchetatorii în cazul FIFA.

Scandalul în care este implicat procurorul general a plecat de la o întâlnire secretă pe care Lauber ar fi avut-o cu președintele FIFA, Gianni Infantino, în iunie 2017.

Cine îl va înlocui

Începând cu 1 septembrie, Biroul Procurorului General va fi condus de cei doi adjuncți ai lui Lauber, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al OAG pentru agenția de știri Keystone-SDA, precizează site-ul swissinfo.ch. În declarație se subliniază că activitățile operaționale și investigațiile penale vor continua.

Lauber a fost procuror general al Elveției din 2012, fiind reales pentru al doilea mandat în 2015, și în 2019 pentru al treilea. Parlamentul l-a ales în septembrie anul trecut, în ciuda controverselor legate de ancheta FIFA și ale recomandările comitetului parlamentar de a nu-l alege din nou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel