Oficialii români discută la Bruxelles amenințarea legată de noul coronavirus
Data publicării:
Autor: Georgiana Ioniță
WhatsApp
Astăzi, 13 februarie 2020, Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății conduce delegația României la sesiunea extraordinară a Consiliului Uniunii Europene pentru Sănătate organizată la Bruxelles, acolo unde are loc un schimb de opinii la cel mai înalt nivel privind amenințarea legată de noul coronavirus.

 România a demarat toate acțiunile necesare și măsurile pentru pregătirea în caz de epidemie cu noul coronavirus, și a activat sistemul național pentru situații de urgență. România lucrează în strânsă cooperare cu statele membre și instituțiile UE, ECDC, ANSA, dar și cu OMS, în vederea asigurării protecției sănătății publice pentru cetățenii europeni, anunță Ministerul Sănătății prinre-un comunicat remis presei.

"Apreciem necesară elaborarea, în cadrul serviciilor Comisiei Europene, a unei strategii în vederea abordării unitare de către statele membre a unui posibil risc de pandemie în planul UE și considerăm necesară elaborarea unui set de instrucțiuni clare din partea Comitetului pentru Securitate Sanitară (HSC) cu privire la măsurile care trebuie aplicate, în mod unitar, de către toate statele membre. Susținem recomandarea Consiliului privind necesitatea consolidării procesului privind schimbul de informații între statele membre și Comisie", a spus Nelu Tătaru, în cadrul Reuniunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel