Urmărește emisiunea live
Oile de pe nava scufundată în Portul Midia, îngropate și nu incinerate. Poliția de Frontieră le-a descoperit - VIDEO
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Deşeuri animale descoperite îngropate pe un teren viran în judeţul Tulcea. Foto: Poliția de Frontieră
Deşeuri animale descoperite îngropate pe un teren viran în judeţul Tulcea. Foto: Poliția de Frontieră
Poliția de Frontieră a făcut mai multe percheziții și a dezgropat oile înecate după scufundarea unei nave în Portul Midia în luna noiembrie 2019. 

Poliția de Frontieră a descoperit îngropate pe un câmp o mare parte din oile înecate după scufundarea unui vas în Portul Midia în luna noiembrie 2019, asta în condițiile în care animalele trebuiau incinerate.

De asemenea, în urma percheziţiilor domiciliare efectuate de oamenii legii au fost ridicate mai multe documente cu valoare probatorie, precum şi diverse sume de bani în lei şi valută.

Ce au descoperit polițiștii

”În data de 20.01.2021, în baza delegării Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu reprezentanţii Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea, Agenţia Protecţia Mediului - Tulcea, DSP – Tulcea, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară la două locaţii situate pe raza localităţii Smârdan, judeţ Tulcea.

Acţiunea s-a derulat ca urmare a delegării poliţiştilor de frontieră de către procurorul de caz, în vederea stabilirii legalităţii modului cum s-a derulat activitatea de incinerare a animalelor înecate pe nava eşuată în luna noiembrie 2019 în Portul Midia.

În urma activităţilor desfăşurate la faţa locului, s-a stabilit faptul că, mare parte dintre deşeurile animale nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost îngropate pe un teren viran din localitate.  

Ancheta continuă 

Cercetările continuă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, cu privire la reprezentanţii societăţii care au contractat distrugerea oilor, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni privind protecţia mediului (art. 98, alin. 2, lit. a din OUG 195/2005) şi regimul deşeurilor ( art. 63, alin.1,lit. b din Legea nr. 211/2011)”, a precizat Poliția de Frontieră printr-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel