Olguța Vasilescu: Crește punctul de pensie de 1 septembrie cu 40%? Violeta Alexandru, răspuns
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Violeta Alexandru a fost întrebată în cadrul audierilor pentru funcția de ministru al Muncii dacă pensiile vor fi majorate cu 40% de la 1 septembrie 2020. 

Olguța Vasilescu: Aș aprecia niște răspunsuri foarte scurte și foarte sincere. Aș vrea să spuneți doamna ministru, textual, dacă de la data de 1 septembrie punctul de pensie crește cu 40%. Nu că vom respecta legea pentru că înțeleg că doriți deja o modificare a legii pensiilor, cel puțin din ce am înțeles de la dvs. aici. Am înțeles și că legea e alambicată, nu am înțeles care dintre ele, care este încă în vigoare sau cea care a fost lucrată de vechea guvernare și care din păcate nu este pusă în aplicare. Nici măcar până în acest moment nu au început recalculările celor cinci milioane de pensii, ca pensionarii să poată să beneficieze de acele modificări bune. Trebuie să aplicăm noua lege a pensiilor, dar pentru a putea fi aplicată trebuie ca cineva să și recalculeze în baza noii formule cele cinci milioane de pensii. Textual, veți crește cu 40% punctul de pensii? (...) Vă întreb textual pentru că dvs. ați spus aici un lucru de o gravitate extremă, din punctul meu de vedere și anume că ceea ce aveți de gând să faceți nu ați trecut în programul de guvernare. Parlamentul României votează guvernul în baza unui program, iar programul devine lege. 

Violeta Alexandru: Fac de trei ori mai mult decât scrie în programul de guvernare. Sunt lucruri concrete care schimbă viața oamenilor. Nu am cum să vă răspund ”da”, doamnă

Olguța Vasilescu: Sperăm că faceți de trei ori mai multe lucruri bune. 

Violeta Alexandru: Nu suntem la un concurs în care eu trebuie să vă spun ca la televizor la întrebare cu un răspuns închis. Vă spun că sunt ministrul Muncii și rolul meu este să aplic legea. Această lege în vigoare este cea pe care o am pe masă. Ceea ce mi s-a solicitat prin acest mandat este să aplic legea, ceea ce voi și face. (...) Nu mai manipulați. În momentul în care simt nevoia să spun ceva, o spun, cu subiect și predicat. Aceasta este intenția. Faptul că perpetuați această stare de tensiune continuă nu faceți decât să creați panică în populație. Nu am de spus decât că voi respecta legea. Nu mai creați panică. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel