Oliver Stone va prezida juriul Festivalului de Film de la Zurich
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cineastul american Oliver Stone va prezida juriul competiţiei internaţionale la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Zurich, au anunţat joi organizatorii evenimentului, citaţi de site-ul revistei Variety. De asemenea, celebrul cineast premiat cu Oscar va prezenta la Zurich serialul său documentar 'The Putin Interviews', realizat de Showtime, şi o versiune restaurată a filmului 'The Doors', pe care l-a regizat în 1991.

Din juriul competiţiei internaţionale vor mai face parte cineastul columbian Ciro Guerra, regizoarea italiană Laura Bispuri, actorul german Sebastian Koch şi producătoarea elveţiană Tiziana Soudani. Producătorul de documentare Simon Chinn, de două ori premiat cu Oscar, pentru 'Man On Wire' şi 'Searching for Sugar Man', va prezida juriul competiţiei de film documentar.

Producătorul german Thomas Kufus va prezida juriul secţiunii Focus, dedicată producţiilor elveţiene, germane şi austriece realizate de regizori aflaţi la primul, al doilea sau al treilea lungmetraj din filmografiile lor. Oliver Stone a fost recompensat la Zurich cu trofeul A Tribute To, ce i-a fost atribuit la cea de-a treia ediţie a festivalului, când regizorul american a devenit primul cineast de marcă de la Hollywood care a participat la acest eveniment. De atunci, Oliver Stone a devenit un susţinător înfocat al Festivalului de la Zurich.

Filmul său 'Wall Street: Money Never Sleeps', o continuare a celebrei pelicule 'Wall Street', a fost proiectat la gala de închidere a ediţiei din 2010, iar doi ani mai târziu, o altă peliculă a sa, 'Savages', a deschis cea de-a opta ediţie a festivalului. Cel mai recent film regizat de Oliver Stone, 'Snowden', a beneficiat de o premieră de gală în cadrul celei de-a 12-a ediţii a evenimentului, în 2016. A 15-a ediţie a Festivalului de Film de la Zurich va avea loc în perioada 26 septembrie - 6 octombrie. Programul complet al festivalului va fi anunţat pe 12 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel