OMS, anchetă în Wuhan. Autoritățile chineze ar încerca să-i reducă la tăcere pe oameni. Mărturiile rudelor persoanelor răpuse de Covid-19
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Rudele persoanelor răpuse de Covid-19, din Wuhan, au declarat că autoritățile chineze au șters un grup de pe un site de socializare, pentru a le reduce la tăcere.

Rudele victimelor coronavirusului din Wuhan au declarat că autoritățile chineze au șters un grup de pe un site de socializare, pentru a le reduce la tăcere, scrie Daily Mail. Acest lucru s-ar întâmpla din cauza faptului că se încearcă ascunderea mai multor adevăruri privind originile pandemiei de Covid-19, mai ales acum, când o echipă de experți OMS se află în oraș pentru a investiga originile virusului.

Zeci de oameni s-au unit în mediul online, cerând socoteală autorităților chineze, pe care le învinovățesc pentru că au gestionat greșit primul focar apărut în oraș. Mesajele lor ar fi fost însă stopate prin monitorizarea grupurilor de socializare, dar și prin acțiuni de intimidare, venite din partea autorităților, numărul cărora a crescut în ultimele zile, după ce o echipă a OMS a ajuns în țară pentru a investiga originile pandemiei. Mai exact, un grup de pe platforma de socializare WeChat ar fi fost șters brusc, fără explicații, în urmă cu aproximativ 10 zile.

„Acest lucru arată că (n.r. autoritățile chineze) sunt foarte stresate. Se tem că aceste familii vor intra în contact cu experții OMS. Când OMS a ajuns la Wuhan, (n.r. autoritățile) au eliminat cu forța grupul, ca urmare, am pierdut contactul cu mulți membri”, a spus Zhang, un bărbat în vârstă de 51 de ani, al cărui tată a murit la începutul pandemiei.

Rudele acuză autoritățile din Wuhan că au permis virusului să scape de sub control, încercând să ascundă focarul atunci când a apărut pentru prima dată în oraș, în decembrie 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel